Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Katara

Ārkārtīgi bagāta valsts uz pussalas Persijas līcī.

Galvaspilsēta - Doha.

Vēsture. 1971.gadā ieguva pilnīgu neatkarību no Lielbritānijas.
Arābu valstu blokādē. 2017.gadā Ēģipte, AAE, Bahreina un Saūda Arābija pārtrauca diplomātiskās attiecības ar Kataru un sāka tās ekonomisko blokādi. Arābu valstis vainoja Kataru par teroristisku organizāciju atbalstu - "Musulmaņu brālību" Ēģiptē, "Islāma valsti" un "Al Kaidu." Bez tam šīm valstīm stipri nepatika arī Kataras ciešā sadarbība ar šiītisko Irānu, tās pieprasīja slēgt arī Turcijas militāro bāzi valstī un pārtraukt TV kanāla Al Jazeera u.c. valsts finansēti mediju darbību.
Attiecības nesarāva tikai Omāna un Kuveita. 2021.gada janvāra 1.nedēļā četras arābu valstis nolēma atcelt Kataras blokādi.
Mūsdienās Kataru uzskata par visbagātāko valsti pasaulē.

Doha. Kataras galvaspilsēta. Pēdējos gados piedzīvojusi pārsteidzošas vizuālas pārvērtības, metot izaicinājumu pašai Dubaijai.
      Venetian Mall. Tirdzniecības centrs, pa kura kanāliem kursē venēciešu tipa laivas - gondolas.
      Souq Waqif. Austrumu gaisotnes tirgus.

Dohas lidosta. Visaugstāk novērtētā lidosta 2021.gadā Hamadas lidosta ir Kataras galvaspilsētas Dohas starptautiskā lidosta. To dēvē par greznāko gaisa satiksmes centru pasaulē. Un, kā uzsver ceļotāji, šī vienlaikus ir ļoti klusa lidosta.
Tajā ir aptuveni 20 pastāvīgas mākslas instalācijas. Centrālajā hallē atrodas septiņus metrus augsta, dzeltena rotaļu lāča skulptūra. Kā stāsta lidostas pārstāvji, tās mērķis ir ceļotājiem atgādināt par bezrūpīgo bērnību. Lidostā ir viesnīca, kurā ceļotāji un lidojumu apkalpe var pārnakšņot vai netraucēti atpūsties uz pāris stundām. Tajā ir arī SPA centrs, sporta zāle un pat golfa simulators.
Tāpat gaisa satiksmes centrā ir arī vairāki bērnu laukumi, kuros dažāda vecuma mazie ceļotāji var kavēt laiku pirms vai starp lidojumiem. Savukārt atpūtas telpās ikviens var izmantot televizorus un ir pieejami arī datori.
Šobrīd lidostā notiek paplašināšanas darbi. Jaunajā daļā ir plānots izveidot līdzīgu telpu kā Singapūras lidostā – ar 10 000 kvadrātmetru plašu tropisko dārzu un 268 kvadrātmetrus lielu ūdens objektu. Protams, telpas papildinās arī ar veikaliem un restorāniem. Jau šobrīd lidostā ir gandrīz 100 dažādu tirdzniecības vietu un ap 30 ēstuvju.

Saites.
Kataras emīri.