Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Keiptauna

Dievidāfrikas Republikas parlamenta mītnes vieta un Rietumkāpas provinces galvaspilsēta maģiskā Galda kalna pakājē. Atrodas netālu no Labās Cerības raga un ir vecākā un otra lielākā DĀR (pēc Johanesburgas).

Tūristam. Pasaulē ieņem 9.vietu (2016.gadā)  slepkavību daudzuma ziņā. 

Pēc būtības Keiptauna uzskatāma par vienu no trim Dienvidāfrikas Republikas galvaspilsētām, jo tajā atrodas likumdevēju vara. Saskaņā ar Lielbritānijas Fiziskās laboratorijas datiem Keiptauna ieņem 5.vietu pasaulē skaisti zilāko debesu nozīmē virs pilsētas. 

Vēsture. Pilsētu 1652.gadā dibināja holandiešu kuģotājs Jans van Rībeks. To dēvē arī par Kapstādi vai Kapu.
Pirmie, kas šajā teritorijā izveidoja dārzus un 1666.gadā uzbūvēja drūmo Labās cerības pili (Castle of Good Hope) bija holandieši, pēc tam te ieradās franči, kas attīstīja vīna darīšanas prasmes un iekaroja oriģinālo kolonistu lauku mājas; Malajas vergi līdz šejienei atveda garšvielas un minaretus, savukārt angļi aiz sevis atstāja karaļa Džordža laika savrupmājas un Viktorijas laika mājas ar terasēm. Bēgļi no visas Āfrikas ceļoja uz dienvidiem, lai meklētu savu laimi Keiptaunas plakanās virsotnes kalna pavēnī.
1967.gada 3.decembrī ķirurgs Kristiāns Bernards te veica pirmo sirds pārstādīšanas operāciju, kurā dalību esot ņēmis arī kāds latvietis.

Aplūkojamie objekti.
Galda kalns. Table Mountain. Viens no pilsētas simboliem, 1087 m augsts. Viens no senākajiem kalniem pasaulē. Puķu daudzveidība, kas atrodama Galda kalnā, ir lielāka nekā visā Britānijas salā. Ezotēriķi Galda kalnu uzskata par vienu no 12 pasaules enerģētiskajiem centriem, kas izstaro garīgo, magnētisko un elektrisko enerģiju.

Boulderas pludmale. Te var peldēt kopā ar pingvīnu kolonijām.

Saites.
Dienvidāfrikas Republika.