Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Kokosu salas dārgumi

Neliela Kostarikai piederoša sala apmēram 200 jūdžu attālumā no piekrastes Klusajā okeānā.

Tūristam! Praktiski līdz salai var tikt tikai ar jahtu, piemēram, no tuvākās ostas - Puntarēnas.

Vēsture. 1819. un 1820.gados šeit notikušas 2 milzīgu dārgumu pazušanas, toreiz sala bija neapdzīvota.
Pirāts Benito Bonito, kas sagrāba spāņu kuģi ar 150 t zelta, laupījumu ieraka salā un nogalināja gandrīz visus komandas locekļus. Pēc tam ar nelielu savu ļaužu pulciņu aizburāja nezin kur. Lielbritānijas Jūras pārvalde vēlāk apgalvoja, ka Bonito drīz pēc tam gājis bojā kādā jūrs kaujā, tomēr citi uzskatīja, ka viņam vienīgajam izdevies izglābties. Droši zināms vienīgi tas, ka pirāts Kokosu salā vairs nav atgriezies.
Drīz pēc tam spāņu kolonijas Peru vietējā vara savāca visus Limas valsts un baznīcas dārgumus, lai tie netiktu uzbrūkošajai atbrīvošanas armijai. Tos iekrāva kuģī "Meri Di" un nosūtīja uz Panamu.  Ceļā kuģa kapteinis Čārlzs Tompsons mainīja kursu un aizpeldēja uz Kokosu salu. Tur komanda ieraka dārgumus un, lai gan Tompsons nebija nekāds pirāts un nesarīkoja slaktiņu, tomēr kuģis "Meri Di" pazude bez pēdām ar visiem, kas uz tā bija.
1840.gadā Tompsons (vai arī kāds, kas par viņu uzdevās), parādījās tūkstošiem kilometru tālu - Ņūfaundlendas salā Atlantijā. Viņš bija pārņemts ar ideju organizēt ekspedīciju un uziet Kokosu salas dārgumus. Viņam neviens nenoticēja, un pēc kāda laika viņš arī piepeši pazuda. 
Visu nākamo gadu laikā, neskatoties uz visiem mēģinājumiem, Kokosa salas dārgumi tā arī nav uzieti.