Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Ķīnā novērotie NLO

Lai gan Ķīna ir liela un sena valsts, Mazajam Zaļajam ar skumjām jāatzīmē, ka informācijas par NLO pētījumiem Ķīnā no mūsdienām nāk visai maz. Pārsvarā gan tas saistīts ar Ķīnā esošo un mums tik labi zināmo un mīļo komūnistu režīmu - ķīniešu variantu, kas nāk komplektā ar stingru cenzūru, represijām un aizliegumiem. Tāpat kā Padomju Savienībā " nebija seksa," tā arī Ķīnā nebija NLO. Tikai pēdējā laikā šī senā zeme sāk pamazām un prātīgi "atvērties."

Neparastas parādības, kuras varētu tulkot kā saistītas ar NLO, jau aprakstītas senajās ķīniešu hronikās. Pirmie senķīniešu ķēniņi uz Zemes valdīja pēc "debesu mandāta," ar ko būtu jāsaprot tas, ka viņi piederēja pie Atnācējiem.
Slavens ir ķēniņa Šihuandi debesu lidojums, kas aprakstīts sadaļā Seno ķīniešu lidojumi.

Jau mūsdienās slavenākā no ķīniešu un citplanētiešu epopejām ir pirms 12 000 gadu uz Zemes nonākušo Dropu vēsture, kas sīkāk aprakstīta esejā Citplanētiešu pēcteči - dropas. Viņu atstāto dīvaino disku kopijas tagad ir populārakā prece Ķīnas suvenīru veikalos.

1980.gadā Ķīnas Futuroloģiskās biedrības paspārnē tika nodibināta organizācija Kuro, kas nodarbojās ar NLO pētīšanu, Čža Le Pina vadībā. 1984.gadā šai organizācijā bija ap 500 dalībniekiem, kas dzīvoja 24 dažādos Ķīnas rajonos. Nu, var jau būt, ka Ķīnai tas nav neko daudz. Organizācijas dalībnieku uzdevumos ietilpa vākt un sistematizēt datus par NLO novērojumiem virs Ķīnas teritorijas.
1981.gadā tika publicēts pirmais zinātniskais darbs Ķīnā, kas veltīts NLO.
2008.gada decembrī Ķīnas varas iestādes publiskoja nofilmētos NLO, šis materiāls 20 gadu tika glabāts slepenībā. 3 minūšu filma bija uzņemta Šanhajā 1987.gada 27.augustā, to bija veicis kāds GKS pilots. Tajā skaidri redzams izgaismots objekts, kas lido lielā augstumā un aiz sevis atstāj dubultu sliedi spilgti dzeltenā krāsā.
Ķīnā uzfilmēto materiālu skaits strauji aug.
Nanjingas pilsētā Ķīnas dienvidos 2006.gada 17.augustā uzfilmēts NLO gluži vai beržas gar augstceltņu jumtiem. Tas izzūd pēkšņi un bez pēdām - ar spilgtu uzliesmojumu.
Lūk video: http://www.youtube.com/watch?v=DbSSTqlanS8
Septiņi spilgti punktiņi virs Hainaņas salas, tuvāk aplūkojot var saskatīt 7 regulāras sfēras, kas visu laiku rotē un spīd. Tad papildus uzrodas vēl viena un tās visas korītī pazūd mākoņos. Un tad notiek kas tāds, ka filmētajs gandrīz noģībst.
Lido virs Ķīnas arī visu ufologu "vecais draugs" - trapecveida/trijstūra NLO, kāds manīts arī virs Rīgas: http://www.youtube.com/watch?v=Qf22FkUsJJE&feature=fvsr
2009.gada 20.augusta vakarā Ķīnas austrumu provincē Šaņduņā tika pamanīti NLO. Tie trijas stundas riņķoja virs provinces piecām apdzīvotām vietām, ieskaitot administratīvo centru Czinaņu.

Ķīniešu ufologs Suņ Šili (viens no vadošajiem Ķīnā): "2008.gadā mēs Ķīnā fiksējām 328 NLO parādīšanās gadījumus. Tas ir 10 reizes vairāk nekā 2007.gadā."

Patlaban Ķīnā ufoloģija ir pilnā plaukumā. Ir pētnieki, kas apgalvo, ka Ķīnas okupētajā Tibetā atrodas pati lielākā Atnācēju bāze - tā izvietota Džomolungmas apkārtnes stāvajās nogāzēs.
Ķīniešu ufolologi - arī ir veči " ka tik turies," - visi Ķīnas kompartijas biedri, solīdi tādi - sakarā ar NLO sniedz tikai ļoti izsvērtus paziņojumus. Savā gadskārtējā kongresā tie paziņoja, ka citplanētiešu interese par Ķīnu saistāma ar to, ka valsts sāk ieņemt vadošo lomu pasaulē.
2009.gada 22.jūlijā Ķīnas astronomi un iedzīvotāji gatavojās sagaidīt saules aptumsumu. Tā vietā sagaidīja ko citu - NLO, kas atlidoja tieši saules aptumsuma laikā. Pirmie to pamanīja un nofilmēja/nofotografēja amatieri. Aculiecinieki stāsta, ka objekts mainījis gan krāsu (sāku mā bijis gaiši zils, bet pēc tam stipri satumsnēja), gan formu (no elipses izstiepās par cigāru). Arī Valsts Zinātņu akadēmijas observatorijas (Purple Mountain Observatory) Nanjingā astronomi veselas 40 minūtes filmēja un aplūkoja NLO. Viņi paši to atzinuši oficiāli un Zinātņu akadēmijas pārstāvis Džī Haišengs (Ji Hai-sheng) sniedza šādu komentāru: "Ķīna uzgājusi blakus Saulei nezināmu objektu. Tā fizikālā daba tiek pētīta. Personāls veic iegūto datu analīzi. Pētījumu rezultāti gaidāmi pēc gada."
Gads jau pagājis, kur tad tie ir?

2010.gada martā Ninbo pilsētas (ostas pilsēta Ķīnas ZR, Džedzjanas provincē) universitātes studenti uzņēma NLO ar mobilo tālrumi. NLO parādījās piepeši, izskatījās pilnīgi mākslīgas izcelsmes, rotēja un tā malās izgaismojas krāsaini aplīši. Tas pazuda ļoti strauji aizlidojot.
Kadrus ir papētījuši arī speciālisti un nav izdevies noteikt, ka tie būtu viltojums.

Savukārt Ču Mins ir NLO konstruktors. Nav gan īsti skaidrs ka tas dabūts gatavs, bet viņa konstruētais NLO, gaismām midžinot, ātri ceļas augšup, paliek karājoties, krasi maina virzienu, lai gan izskatās pēc bērnu rotaļlietas. 

Guijana – šeit izveidota Ķīnas NLO pētīšanas bāze. 1994.gadā šeit tika nopļauti 27 ha priežu meža ar akurāti sakārtotām skujām.

Saites.
NLO novērojumi.
Ķīna.