Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Mekonga, Mekongas upe

12.lielākā upe pasaulē (3.garākā Āzijā), plūst vairāk kā 4000 km. Vjetnamieši to sauc par „Deviņiem pūķiem” (Ču Long). Nosaukums apzīmē Mekongas sadalīšanos deviņās upēs pie iztekas.

Mekongas deltas DR reģions pazīstams kā Vjetnamas rīsu audzēšanas centrs. Vērojami neskaitāmi rīsu lauki.

Ģeogrāfija. Tā vijas caur sešām Āzijas valstīm un palīdz nodrošināt iztiku aptuveni 100 miljoniem cilvēku no gandrīz 100 dažādām tautām. 

Šī upe ir bagāta ar krācēm un labi zināma ar regulārām ūdens līmeņa svārstībām. Ūdens līmenis pēdējos gados ir nokrities līdz nebijuši zemai atzīmei, atstājot daudzas kopienas bez transporta līdzekļiem un pārtikas.

Daba. Mekonga ir mājvieta 1200 zivju sugām. Dažas no tām cilvēki audzē arī mākslīgi. Interesanti, ka viena no zivju sugām, riels, ir tik populāra, ka tās vārdā ir nosaukta Kampučijas nauda. Tas skaidrojams ar to, ka, ilgi pirms īstas naudas parādīšanas, šo zivi izmantoja apmaiņai pret citām, cilvēkiem vajadzīgām lietām. 

Mekongas grīva. Viena no pasaules varenākajām upēm radījusi plašu deltu, kuras kanālos, attekās un pietekās dzīvo vietējie iedzīvotāji. Izbraucieni pa kanāliem ar laivām, turpat arī Cai Rang peldošais tirgus - Āzijas eksotika un kolorīts visā krāšņumā. mekongas tūre ir intensīva un blīva tūristu plūsma, kas no ciema uz cieu tiek vadāta ar laivām, kuteriem, zirgu vilktiem ratiem. Tos tautas mūzikas pavadībā cienā ar augļiem, čūsku šņabi rāda kāapstrādā kokosriekstus un taisa konfektes. 

Pra Taem Valsts dabas parks Mekongas ielejā. Taizemes teritorijā. Mūnas un Mekongas upju satekā sajaucas divu dažādu krāsu ūdens straumes.

Saites.
Upes.