Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Mogul, projekts

Slepena amerikāņu spiegošanas operācija ar gaisa balonu un akustiskās aparatūras izmantošanu 1947.gadā, kas tiek pieņemta kā visticamākais Rozvelas incidenta skaidrojums.

Projekta gaita. 1947.gadā notika negadījums militāristu slepenas operācijas „Mogul” laikā. Spiegošanas aerostats bija konstruēts ar mērķi noklausīties krievu kodolizmēģinājumus. Programmai bija piešķirts augsts slepenības līmenis - 1A (tāds pats kā ūdeņraža bumbas programmai).
Šīs programmas ietvaros 50 gaisa baloni pacēla augšējos atmosfēras slāņos akustisko aparatūru. Augšā skaņas vilnis kustas daudz ātrāk un teorētiski kodolizmēģinājumu atbalsis vajadzētu varēt dzirdēt otrā pasaules pusē. Šī tehnoloģija patiesi darbojās. Programmas dalbnieks atceras, ka reiz Ņūmeksikā uztvēris atbalsis no Klusā okeāna rajonā notikušā amerikāņu kodolizmēģinājuma.

Balonu avārija Rozvelā. Gaisa baloni tika palaisti no poligona, kas atrodas netālu no Balto smilšu dabas parka Ņūmeksikā. 4.ūlijā dienā tika palaista 4.sasaitētu balonu grupa. Lielās mākoņainības dēl tie drīzi tika pazaudēti skatienam. Baloni devās ZA virzienā - uz Rozvelu. Balonu saišķa garums bija gandrīz 200 m. Tas viss izskatījās diezgan neparasti - 50 baloni, katram 9 spīdoši leņķu atstarotāji, balasta regulatori un transporteri - skats varēja būt visai dīvains. Pamazām neoprīna baloni sabruka un nokrita tuksnešainajā apvidū.
Misija bija slepena, taču aparatūrai nebija lielas vērtības un komanda neuzskatīja balonu atlieku uzmeklēšanu par svarīgu uzdevumu.
Testēšanas laika prototips bija novirzījies no kursa un nokritis Ņūmeksikas tuksnesī. Pārpalikumus uzgāja rančo īpašnieks Viljams Breizels. Tās bija sintezēta neoprīna radikāļa un vieglu metālu atliekas, nekavējoties izsauca šerifu. Presē parādījās ziņas par ērmīgo vraku, sabiedrības interese auga augumā.
Militāristi liedzās, reportieri uzsāka savu izmeklēšanu, un projekta „Mogul” slepenība bija apdraudēta. Taču masu mēdiji nonāca pie secinājuma, ka vainojama ārpuszemes civilizācija. Militārais resors iesaistījās šai spēlītē un regulāri nopludināja informāciju, piemēram par Angāru Nr.18 Deitonas Raita–Patersona gaisa kara spēku bāzē, kur saldētavās tiek glabāti citplanētiešu ķermeņi. 57 bezapkalpes izlūkošanas lidaparāti „Global Hawks.” Tos konstruēja „51.zonā.”
Breizela atmiņas par atrastajām atliekām brīnišķīgi iederas stāstā par "Mogul" projektu. Tā atbilstoši izskatās arī fotogrāfijās redzamais. "Mogul" operācija labi izskaidro Rozvelas incidentu.
Tomēr ir arī šis tas, kas neatbilst. Džeisija Marsela dēls ir pārliecināts, ka redzējis uz atlūzām nezināmus (citplanētiešu?!) hieroglifus. Kamdēļ gan būtu nepieciešams krāsot dīvainas zīmes uz "Mogul" aparatūras.
Rūpīgi aplūkojot balonu zīmējumus, var uziet ko svarīgu. - ar papīru izodērēto folliju bija jāpiestiprina pie rāmja ar līmi un skoču. Rotaļlietu fabrikā, kurā ražoja stūru (leņķu) atstarotājus, izmantoja to, kas bija pa rokai, piemēram, bērnu skoču ar violetiem musturiem. Pēc vairākām saulē pavadītajām dienām skočs atlīmējās un nokrita. Karstuma dēļ violetais musturis no skoča lentas varēja atstāt nospiedumus uz koka rāmja. Uz dažiem fabrikas skoča gabaliem bija musturi - tā arī parādījās hieroglifi.
Ir aizdomas,ka "Mogul" projekta gaisa baloniem ir liela nozīme idejai par NLO radīšanā vispār. Sākot ar 1947.gada jūniju pa visu ASV tika palaisti simtiem sevišķi slepenu balonu ar visai neparastu izskatu. Varēja gadīties, ka tos daudzi cilvēki uzlūkoja kā NLO. Palaišanas vietās atradās CIP pārstāvji, kas uzskatīja, ka labāk lai runā par NLO, nekā par viņu slepenajām operācijām. 

Akadēmiskās zinātnes attieksme. Vairums zinātnieku uzskata "Mogul" projektu par pārliecinošu izskaidrojumu Rozvelas incidentam.

Saites.
Rozvelas incidents.