Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Maksimilians Langsners

Biogrāfija. Apgalvoja, ka esot mācījies telepātiju Tālajos austrumos. Spējis atrast noziedzniekus ar domu lasīšanas palīdzību.

Vernona atmaskošana. 1928.gadā Kanādā, Albertas provincē fermera Henrija Brūera mājā tika atrasti Brūera kundzes, viņas dēla Freda un divu algotu slepkavu līķi. Līķus bija atraduši Henrijs kopā ar savu 21 gadu veco dēlu Vernonu. Izmeklēšanu uzņēmās Kanādas jātnieku policijas sardzes priekšnieks Freds Olsens.
Slepkava bija visai rūpīgi savācis izšautās čaulītes, izņemot vienu. Tā gulēja bļodā ar ziepjūdeni un bija šauta no ieroča, kas ticis nesen nozagts kaimiņam. Bija dažas norādes uz noziedznieka personību. Lielas aizdomas izmeklētājā viesa naids un nicinājums, ar kādu jaunais Vernons skatījās uz viņu tad, kad juta, ka netiek novērots.
Olsens drīz vien noskaidroja, ka viņa māte piespiedusi pārtraukt attiecības ar kādu skaistu sievieti Menvilā. Tādēļ izmeklētājs jauneklim tieši arī pateicis, ka slepkavojis ir viņš dusmu uzplūdā.
Vernons, zinādams, ka ierocis nav uziets, mierīgi paziņoja, ka viņš nemūžam neatzīšoties izdarītajā. Olsens bija ārliecināts, ka atradis slepkavu, taču tiešu pierādījumu viņam nebija. Tāpēc nolēma saistīties ar mēdiju Langseru.
Langsers paziņoja, ka mēģinās uztvert apsūdzētā domu impulsus un tos interpretēt. Četras stundas mēdijs gaidīja pie Vernona kameras, kamēr ieslodzītais neizturēja. Tas kliedza, lai pētnieks aizvācas, bet viņš turpināja sēdēt. Pagāja vēl viena stunda un Vernons bija garīgi iztukšots, tas mēdijam bijis īstais brīdis, lai iekļūtu apziņā un uzzinātu par vietu, kur paslēpts ierocis. Lengsers uzzīmēja precīzu slēptuves plānu: saskaņā ar to šaujamais paslēpts zem krūma netālu no Būeru fermas.
Sardzes priekšnieks Olsens, inspektors Henkoks un Langsners devās ceļā. Pēdējais uzreiz pazina vietu, kuru bija telepātiski redzējis: pie kāda krūmāja viņš nometās ceļos un ar kailām rokām izkērpīja tur paslēpto ieroci. Pēc šī atraduma Vernons atzinās nodarījumā un tika notiesāts pakarot.
Šī lieta tika atklāti paziņota žurnālistiem un sīki atspoguļota policijas dokumentos. 

Saites:
Mistiķi.