Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Majestic-12

Tāds nosaukums bija valsts komandai, kas, pēc baumām, esot radīta īpaši Rozvelas gadījuma izpētei un noslepenošanai.

1984.gada decembrī televīzijas režisors un ufologs Džeims Šanders pa pastu saņēma neattīstītu 35 mm filmlenti no 1954.gada, adresētu toreizējam prezidentam Eizenhaueram. Dokumenta pirmajā lappaspusē bija atzīme „Pilnīgi slepeni,” bet apakšā piezīme: „Dotais materiāls paredzēts tikai personām, kam ir Majestic-12 līmeņa pielaide.” 3.lappaspusē skaidri rakstīts: „Vietējais fermeris ziņoja, ka viens objekts (diska formā) avarējis Ņūmeksikas nomaļā rajonā, apmēram 75 jūdzes [121 km] uz ziemeļrietumiem no Rozvelas bāzes.”
Šī ziņojuma autors bija admirālis Rosko H.Hīlenkoters. Viņš tajā mēģināja paskaidrot no jauna izvēlētajam prezidentam Eizenhaueram, ka „četri mazie, cilvēkam līdzīgie radījumi” tikuši izvilkti no lidaparāta pēc trieciena, un ka mirušie ķermeņi un pats lidaparāts tika izeolēti izpētes nolūkos. Šo slepeno nodarbi veikusi kāda grupa Majestic-12, kuras sastāvā bija militāristi, zinātnieki un izlūki. Viens no galvenajiem viņu nolūkiem bijis noteikt „pārvietošanās veidu un enerģijas pārvades metodi.”
Vienīgā lapaspuse ar atzīmi „Pilnīgi slepeni” ir 1947.gada 24.septembra prezidenta Harija Trumena vēstule, kurā tas pilnvaro aizsardzības ministru Džeimsu V.Forestaluju sagatavot „Operāciju Majestic-12.” Tādā veidā tika uzskatīts, ka Rozvelā patiesi notikusi citplanētiešu kuģa avārija – „kosmiskā Votergeita.”
Tomēr šaubas par šī dokumenta īstumu palika. Pa šo laiku parādījās jauni dokumenti – tikpat pretrunīgi, tādējādi jautājums bija un palika neatbildēts. Aizdomas izsauca jau pats dokumentu iegūšanas veids: anonīms sūtītājs, neattīstīta filma, slepenības grifs.
Tāpat nepārliecināja arī veids, kādā tika noteikts dokumentu īstums. Izpēti vadīja kāds Stentons Frīdmans, kas pēc 11 gadu ilga darba paziņoja, ka ir pārliecināts par dokumentu īstumu. Viņa tiešām reti pamatīgā grāmata „Pilnīgi slepeni/Madžik” (1996.g.) izsauca īstu vētru. Frīdmans varonīgi atsita visus uzbrukumus.
Arī ufologs Džeima Šandera vētrainā darbība radīja aizdomas dažos pētniekos, ka viņš pats arī šos dokumentus ir uztaisījis.
Tā arī nav ticis skaidrs, vai kāds no prezidentiem – Eizenhauers vai Trumens, ir saņēmis Majestic-12 dokumentus. Ja jā, tad tā dēvētā „kosmiskā Votergeita” patiesi ir bijusi.