Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Mišela, Annelīze (1952.-1976.g.)

1952.gadā Bavārijā dzimusī meitene, kas uzauga katoliciskā ģimenē, pusaudzes gados saslima ar epilepsiju un cieta no garīgiem traucējumiem. Viņa bieži ārstējās psihiatriskajās slimnīcās. 1973.gadā meitenei sāka parādīties pašnāvnieciskas tieksmes, viņa izrādīja nicinošu attieksmi pret reliģiskiem priekšmetiem, dzēra savu urīnu un sāka dzirdēt balsis, kas vēstīja, ka viņa ir nolādēta. Mediķi neko nevarēja līdzēt meitenei, kas bija pārliecināta, ka viņu apsēduši dēmoni. Annelīze lūdza vecākiem atsaukt mājās priesteri, taču viņi šo lūgumu noraidīja.

Lai atbrīvotos no dēmoniem, vēlāk meitene pati vērsās pēc palīdzības baznīcā. Šis tiek uzskatīts par slavenāko eksorcisma gadījumu - tas risinājās 10 mēnešus, kuru laikā Annelīzei tika veikti teju 70 eksorcisma seansu. Tomēr šie pūliņi nevainagojās panākumiem - jauniete nomira no bada 1976.gada jūlijā. Viņas vecāki un priesteri vēlāk tika apsūdzēti par nogalināšanu aiz neuzmanības.

Annelīzes traģiskais dzīvesstāsts ir kalpojis par iedvesmu 2005.gada kinolentes "Emīlijas Rouzas ļauno garu izdzīšana" radītājiem. Filmā vēstīts par apsūdzību kādam priesterim, kurš ļauno garu izdzīšanas procesā it kā apsēstai meitenei ir pieļāvis nepiedodamas kļūdas, kas ir novedušas pie viņas nāves.

Saites.
Dēmoni.
Eksorcisms.