Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

NLO hipotēzes

Māņi un mistifikācija.
Burvju teātris.
Ģeoloģiskā hipotēze.

Gravitācijas lēca.
Kara noslēpums.

Iebrukums.
Zemes uguņi.
Klāsa hipotēze.
Kosmiskie stari.

1. Māņi. Nekā tāda vispār nav un cilvēki tikai mānās, fantazē vai pārāk daudz pīpē kaņepi. Fotogrāfijas viltotas, filmas iestudētas. Nu nekā nav – un viss!
Jauka hipotēze, galvenais – visu izskaidro ar rāvienu. Mazajam Zaļajam nav ko te piebilst.

2. Dažādas reālas uz parastas astronomiskas un dabas parādības. Pilnīgi noteikti, ka lielu daļu novēroto NLO var attiecināt uz šo gadījumu.

3. Citu kosmisko planētu iemītnieki – Mazie Zaļie, Citplanētieši, Svešie, Atnācēji, nifilimi, anunaki, dievi, Pelēči, Nordiskie, Reptiļi utt. Un tjp.

4. Paralēlo pasauļu izpausmes, citas dimensijas. Psihologs Kenets Rings uzskata, ka iespējama kāda „trešā valsts,” kas apdzīvota divāinām „psihoradībām” (šeit saistība ar 11. – „psihisko hipotēzi”). Iespējams, tā arī ir tā pati „Magonija” (saistība ar 8.- „Folkloras hipotēzi”).
5. Velna izlēcieni. Духовная реалия
Этот термин ввели священнослужители, и оно зачастую применяется для обозначения «феномена НЛО». Как поясняют сами служители божественного культа, за инопланетянами стоят потусторонние силы, а именно сам Дьявол. Посредством НЛО этот нечистый вводит человечество взаблуждение и затуманивает разум.


5. Zemes tektoniskās parādības. Piemērs – 20.gs. 80.gadi Norvēģijas ziemeļos – Hesdalēnā. NLO novērojumu gadījumā vienmēr vajadzētu painteresēties pie ģeologiem par konkrētā apvidus tektoniku.
Šādi franču ufologs Ferdinands Lagārds mēģina skaidrot arī slaveno Keneta Arnolda 1947.gada NLO novērojumu. Tie bija vērojami virs Kaskādes kalniem, kas ir pakļauti ģeoloģiskiem stresiem. Netālu izvietotajā Jakimas indiāņu rezervācijā arī ir tikušas novērotas daudzas „dejojošās ugunis” un citas dīvainas metereoloģiskas parādības. Neizklausās gan diez ko nopietni, jo ir milzīga starpība starp „ugunsbumbām” un NLO ar noteiktu formu.

6. Zemes dzīļu iemītnieki. Šīs teorijas piekritēji norāda uz daudzajām liecībām dažādu tautu folklorās, kas liecina par kādas varenas civilizācijas eksistenci mūsu planētas dzīlēs - alu sistēmām, pazemes bāzēm vai vispār – dobās Zemes. Tās būtu Šambala, Asgarda, rūķu valstība u.c.

7. Nacistu hipotēze. Dzīvi palikušie nacisti no bāzes Nr.211 Antarktīdā, kas turpina iestrādes un idejas. Visai mazticama un ekstremāla versija.

8. Folkloras hipotēze. Zināma NLO pētnieku grupa norāda, ka visi NLO kontaktu gadījumi spēcīgi līdzinās dažādu tautu folklorā aprakstītajiem gadījumiem. NLO nolaupītie savas izjūtas apraksta tāpat kā folklorā tikušies ar fejām un troļļiem.
No 9.gs. arhibīskapa Leonas Agobarda rokraksta Francijā līdz mums nonācis termins - Magonija. Šai rakstā arhibīskaps saista sava laika nekristīgos ticējumus ar kādu mītisku salu - Magoniju. No tā laika tad arī pieņemts uzskatīt, ka Magoniju apdzīvo dramatiski personāži no folkloras - fejas, burvji, rūķi, galu galā pat citplanētieši. Te ir daudz svētbilžu un visi runā latīniski...
Magonijas iemītnieku papildinājums mūsdienās ir citplanētieši ar visiem saviem kosmiskajiem kuģiem. Iespējams, tur būtu kaut kas līdzīgs aliņa dzertuvei no Holivudas „Zvaigžņu kariem...”
Viens no mūsdienu ufologiem, kas pievērsa atkal uzmanību Magonijai, bija franču astrofiziķis Žaks Valle. Izanalizējis daudz statistisko modeļu, ko aprakstīja NLO kontaktu aculiecinieki, Valle nonāca pie secinājuma, ka „NLO parādīšanās fiziskā un garīgā konstante katrā kultūrā var tikt izsekota līdz pat folklorai.”
Vēl līdz pat šai dienai eksistē vēl joprojām visai populārais britu žurnāls „Magonija,” kas pirmo reizi iznāca 1968.gadā. Žurnālā pēta ufoloģijas folkloras saknes, pie tam tas notiek sakarīgi un ar krietnu humora devu.

9. Kontroles sistēma. Tas pats Valle gan pilnībā neizslēdza ārpuszemes hipotēzi. Interesanti, ka reizē viņš tika nonācis arī pie „matricas” hipotēzes, ka jau no cilvēces pirmsākumiem eksistē kāda mums uzspiesta „kontroles sistēma.” Šīs „kontroles sistēmas” elementus cilvēki redzējuši visos laikos: senatnē – Ecekiēla debesu ratus, ķērubus un degošus krūmus, vēlāk 19.gs. – „spoku kuģi,” mūsdienās – kosmosa kuģi.

10. Matrica.

11. NLO psiholoģiskais raksturs. Uz šo NLO izcelsmes aspektu norāda zviedru psihologs Karls Gustavs Jungs (C.G.Jung), kurš visai bezkaislīgi summēja savus novērojumus 1958.gadā izdotajā grāmatā „Lidojoši šķīvji, mūsdienīgais mīts par objektiem, kuri pamanīti debesīs” (Flying Saucers. A Modern Myth of Things Seen in the Skies). Jungaprāt NLO esot prototips, kas atspoguļo cilvēka duālo dabu.
Par to stipri aizdomājušies arī citi pētnieki. Tā piemēram, psihologs Maikls Grosso uzskata, ka NLO iesākumā rodas smadzenēs „ar daudzām dimensijām” – kaut kas līdzīgs paralēlajam visuma, kas, savukārt, radīts no kolektīvās zemapziņas. Tādējādi, pēc Grosso domām, NLO ir kas līdzīgs psihiskai projekcijai no šī domu visuma, kas var iedarboties pat uz radariem. Nesen pat parādījies jauns termins – „kiberbioloģija,” kas apzīmē smadzeņu spēju mijiedarboties ar ārējām sistēmām. Rezultātā parādās „īpatņi,” kurus mēs apzīmējam ar terminu – „Citplanētieši.”

12. Maskēto NLO hipotēze. Šī doma liek uzskatīt NLO kā Garu pasaules atribūtu, kas cilvēkam var tik uzrādīts gan kā kosmosa kuģim līdzīgs mūsdienās, tā arī ticis demonstrēts kā zirgu karietes viduslaikos, piemēram, notikums ar vecmāti, kas pierakstīts Ratlinas salā (Īrijas ziemeļu piekraste). (Peter Narvez, The Good People:New Fairylore Essays, 1991.g., 53.-54.lpp.)
Tam patiesi varētu būt kāds pamats, jo, piemēram radio Long Ailend žurnālistes Džeja Paro Nolaupīšanā tika izmantots melns Kadillac (vismaz pati sieviete tādu bija redzējusi). (Jim Schnabel, Dark White: Aliens, Abductions and the UFO Obsession, 1994.g., 153.lpp.)
Citā reizē nolaupītā Lūsija (laikam Dž.Maka paciente) atceras, ka pirms pašas Nolaupīšanas viņas ielā ietraucās ugunsdzēsēju mašīna, apstājās iepretim viņas mājai, ar prožektoriem iegaismoja logos, bet pēc tam izgaisa. (Jim Schnabel, Dark White: Aliens, Abductions and the UFO Obsession, 1994.g., 258.lpp.)
Tādejādi izrādās, ka „ne tikai citplanētieši spējīgi brīvi mainīt savu veidolu un... rādīties nolaupītajiem visdažādāko dzīvnieku izskatā, vai pat vienkārši kā cilvēki.” Nolaupīšanu pētnieks Dž.Maks atzīmē, ka šī spēja „...attiecas arī uz viņu pārvietošanās līdzekļiem.” Viņa pacienti stāsta, ka redzējuši NLO kā nomaskētus par „motociklu virknīti” un „planējošu pili ar stikla vitrāžām.” (Mack, Abduction, 396.lpp.)
Kāda jauna sieviete atminas, ka „redzēja parkā piecpadsmit pēdu lielu ķenguru, kurš pēc tam pārvērtās par mazu kosmisko kuģi.” (Mack, Abduction, 396.lpp.)
Arī daži bērni ir apgalvojuši, ka viņus pārvadāja pa debesīm „mazā kosmiskā aparātā, kas bija tikai mazs autobuss karnevālā. Tajā sēdošie citplanētieši (nomaskējušies kā cilvēki) aktīvi interesējās, vai bērni nevēlas doties ceļojumā.” (Mack, Abduction, 396.lpp.)
Pavisam jau pārsteidzošs ir notikums Lielbritānijas pilsētā Notingemā 1979.gadā, kad tos vajāja rūķi nelielos automobiļos. (ziņojusi Džaneta Borda) Šis gadījums ir ārkārtīgi interesants ar to, ka tajā savienots folkloristiskais rūķu tēls ar mūsu gadsimtam raksturīgiem automobilīšiem. 

13. NLO izcelsme no Pasaules okeāna. Daudzi ufologi uzskata, ka NLO ir bāzes okeānu un jūru dibenos. 

Saites:
NLO.