Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Nezināmas telpas Gīzas kompleksā

Lielajā piramīdā laika gaitā tikušas atklātas trīs atsevišķas telpas, taču vienmēr ir mēļots, ka vajadzētu būt vēl kādām un pat stāstītas fantastiskas lietas par apstākļiem kādos tās jau iratklātas. Ēģiptieši piramīdā telpas izbūvēja apzināti nepieejamas, jo ar tām nav savienoti ne ceļi, ne koridori. Tomēr, neatkarīgi no tā, kur slepenie kambari atrodas, Lielās piramīdas cēlāji acīmredzami nevēlējās, lai tie kādreiz redzētu dienas gaismu. Tikai 2017.gadā apstiprināja, ka ir vēl divas telpas, par kurām līdz šim neviens nezināja.
Jau kopš XIX gs. eģiptologi Lielajā piramīdā nerimtīgi meklēja Hufa atdusas vietu, taču līdz šim visi meklējumi bijuši veltīgi.

Nezināmo telpu meklēšanas vēsture.
Seiss (1877.g.)
 - uzskatīja, ka tāda kamera atrodas Lielajā piramīdā starp augstāko Atslodzes kameru un starp Piramīdas smaili.

Ballards (1882.g.) - uzskatīja, ka tādas kameras eksistē zem Lielās piramīdas.

Holands (1885.g.) – uzskatīja, ka nezināma kamera atrodas virs Valdnieces kameras, apmēram zem Vestibila, kas veld uz Valdnieka kameru.

Džons Kinamans - slavenais arheologs pirms nāves 1961.gadā pastāstīja, ka kopā ar pašu F.Pitriju 1924.gadā nejauši nokļuvis kādā tunelī zem Lielās piramīdas. Tas esot noticis izrakumu laikā. Arheologs apgalvoja, ka, izgājis pa tuneli, viņš nokļuvis telpā, kas bijusi piepildīta ar dažādām ierīcēm. Viena no tām bijusi "antigravitācijas mašīna." Ieejas vietu tā arī nav parādījis, liecība netika ņemta par pilnu.

Holls (2003.g.) – uzskata, ka tādas kameras eksistē zem Lielās piramīdas, atsaucas uz Ballardu.

H.S.Luīss (1936., 1939., 1945.g.) – uzskata, ka plašas telpas un templis atrodas zem Sfinksas. Šādas ziņas viņš esot ieguvis no mistisko skolu slepenajiem rokrakstiem. Viņš raksta, ka visai tuvu smailei ir slepena ieeja ar kāpnēm lejup līdz Piramīdas centram. Slepenā telpa atrodas vēl zem Pazemes kameras. Pēc tam kāpnes ved vēl dziļāk klints masīvā un aizved līdz vēl vienai telpai, kas savienota ar dažādām pārejām un tuneļiem, ieskaitot koridoru, kas ved pie Sfinksas.

Pjērs Marī Fedaks - arheologs. Esot uzgājis nezināmas telpas Lielajā piramīdā un drīz vien nomira no nezināmas slimības.

Ēģiptes princis Faruks - 1945.g. viņš nejauši kaut ko nospieda Sfinksas pakājē un iedarbināja slēptu mehānismu. Atvērās stāvus lejup ejošs tunelis, kas princi aizvedis uz telpām, pilnām ar robotiem. Ieejas vietu tā arī nav parādījis, liecība netika ņemta par pilnu.

Franču inženieru grupa 80.gadu beigās - viņi uzgājuši nezināmu tukšumu koridora grīdā, kas ved uz Valdnieces kameru. Nekāda eja atrasta netika. Tukšumā tika ievadīta fibrooptika ar videokameru un konstatēts, ka tā pa pusei pildīta ar radioaktīvām smiltīm. Ziņojums par to tika veikts Kanzasā eģiptologu konferencē, un nekur tālāk nav ticis publicēts. Visi mēģinājumi iegūt par to izsmeļošāku informāciju atdūrās pret apgalvojumiem, ka nekā tāda nav bijis. Lai gan tāda tukšuma esamība ir atzīta, tas nosaukts par struktūras anomāliju un pasludināts par nesvarīgu. Par šo jautājumu interesējās Džons Entonijs Vests (2003.g.).

De Salvo (2003.g.) – ziņo laikam par šo pašu atradumu. Pēc viņa vārdiem 1986.gadā divi franču arhitekti, izmantojot elektronu detektorus, uzgājuši zem koridora, kas ved uz Valdnieces kameru, kādu 5 X 3 m lielu telpu. Viņi izurba grīdā atveri un konstatēja, ka telpa piepildīta ar 99% kvarca smiltīm. Tās varētu būt šeit nogādātas no El Tūras Sinaja pusalas dienvidos. 1987. un 1988.gados japāņu pētnieki tādus pašus tukšumus atrada zem Valdnieces kameras gaiteņa, un vienu vai pat vairākus tukšumus uzgāja aiz Valdnieces kameras Ziemeļu sienas rietumu daļas.

Melhisedeks (2000.g.) – „viņi [autors nepaskaidro, kas] pēdējos gados [pēc 1994.g.] uzgāja vēl vairākas kameras. Tika atrastas vēl trīs apslēptas kameras, kas atradās aiz Valdnieces kameras trim sienām. Vienā no šīm kamerām nebija absolūti nekā, otra no grīdas līdz griestiem bija aizpildīta ar radioaktīvām smiltīm, bet trešajā – atkal nekā, ja nu vienīgi masīva zelta statuja, kuru japāņi, domājams, savāca sev līdzi... Šī zādzība izsauca, tā sacīt, klusu nemieru zinātnes pasaulē... Pa visu pasauli sākās šīs zelta statujas medības, taču viņi tā arī to neatrada, un, cik man zināms, pat neatrada cilvēkus, kas bija ņēmuši dalību tās pazušanā... Es redzēju, ka 1990.gada janvāra sanāksmē bija klāt japāņu zinātnieki, un drīz pēc tam statuja pazuda.”

1992.gadā notikuši pētījumi ar radara palīdzību, kas iet zem zemes, un mikrogravimetriskie mērījumi Pazemes kamerā un Horizontālajā koridorī pie tās. Koridora rietumu daļā apmēram 6 m no ieejas kamerā klints masā tika uziets kāds tukšums. Akustiskie pētījumi liecināja, ka tā ir vertikāla šahta ar šķērsgriezumu 1,4 x 1,4 m un dziļumu – 5 m. Nav īsti zināms, kas veicis šos pētījumus. Par tiem rakstījis De Salvo 2003.gadā.

Vēl De Salvo raksta, ka telemetriskie un akustiskie mērījumi ļāvuši atklāt neticami milzīgu pazemes kompleksu Gīzas plato dzīlēs. Kompleksā ir daudz tuneļu un kameru, par kuriem mums nav ne mazākā priekšstata.

Jošiki Sjue (1999.g.) – viņš uzskata, ka Lielā piramīda ir gigantiska ierīce Zemes svārstību novērošanai un fiksēšanai. Tādēļ tajā kaut kur jābūt telpām mērinstrumentu glabāšanai.

Divi franču amatieri arheologi Žils Dormjons un Žans Īvs Verdūrs izteica minējumu, ka zem Valdnieces kameras atrodas slēpta istaba, kura varot būt īstā faraona Hufu apglabāšanas vieta. Viņi esot pamanījuši līdz šim nezināmu gaiteni aiz Valdnieces kameras, kas, pēc viņu domām, ved uz ceturto kameru. Gaitenis ticis pamanīts mērot Piramīdas materiālu blīvumu ar radara stariem. Pamanītais gaitenis ir dažus metrus plats, bet ceļu uz to aizšķērso bluķis. Šo apgalvojumu vēlāk esot apstprinājuši arī japāņu zinātnieki. Savus apsvērumu viņi izklāstījuši nesen publicētā grāmatā.

Leprē (1990.g.) – domāja, ka Lielās piramīdas rietumu sienā vai kur citur, iespējams, ir otra ieeja. Pētnieks tika ievērojis interesantu īpatnību: Lielās piramīdas platformā no tās ziemeļu puses 21,3 m uz rietumiem no ZA stūra atrods kāds iesēdies akmens bloks ar izmēŗiem 1,2 X 3 m. Agrāk tas bijis apsegts ar kaļķakmens apšvuma plāksnēm. Leprē izteica domu, ka šis akmens nosedz ieeju kādā koridorī vai telpā.

Elfords (2003.g.) – arī uzskata, ka Hufu abedījums atrodas telpu labirintā zem Lielās piramīdas.

R.Šohs apgalvo, ka neatklāta elpa atrodas zem Sfinksas kreisās ķepas.

Amerikāņu ģeofiziķi Tomass Dobeki un Džozefs Šors uzskata, ka tādas telpas atrodas zem Sfinksas. It kā pat esot atraduši eju, kas gan neesot tik viegli pieejama kā prinča Faruka atrastā, jo esot applūdusi. Pēc amerikāņu liecdības, pie Sfinksas ved šaura sprauga, kas sākas no kādas akas 30 m dziļumā. Aka esot segta ar smagu melnu plāksni.

Scan Pyramids Project darbība. 2015.gada oktobrī starptautiska zinātnieku komanda sāka piramīdu skenēšanas projektu Scan Pyramids Project, lai ar neinvazīvām metodēm izpētītu Lielās piramīdas iekšējo struktūru.
2015.gada novembrī projektā iesaistītie pētnieki paziņoja, ka Lielās piramīdas austrumu pusē zemes līmenī, kā arī tas augšējā daļā konstatētas termiskas anomālijas, kas varētu liecināt par tukšu, līdz šim nezināmu telpu esamību. Bet pēc gada piramīdu skenēšanas komanda ziņoja, ka Lielajā piramīdā atklājusi vēl divus tukšumus.
2017.gada 2.novembrī Scan Pyramids Project komanda publicējusi jaunākos pētījuma rezultātus žurnālā Nature. Viņi Lielās piramīdas iekšienē esot atklājuši lielu tukšumu, kas, kā izteicies japāņu arheologs, eģiptologs Jukinori Kave (Yukinori Kawae), varētu kļūt par gadsimta atklājumu.

Daži pētnieki norāda, ka iekļuve nezināmās telpās zem Gīzas plato varētu būt saistīta ar Bir el Simanu ("Simana aku"), kas atrodas musulmaņu kapsētā tikai 300 m uz dienvidiem no Sfinksas Gebel-Gibli klints ziemeļu pakājē apmēram 50 m uz DA no tās. Svētais Simans dzīvojis šai grotā un apsargājis ieeju plato dzīlēs. Parasta piekļuve akai apgrūtināta, jo musulmaņi savās kapsētās citticīgos ielaiž nelabprāt. Pati kapsēta no plato norobežota ar betona sienu.
Tā ir dziļa artēziska aka ar dzidri zilu ūdeni, malas izliktas ar ķieģeļiem un akmeņiem. Tās malā aug visai sena sikimora.
"Tur ir kaut kāda konstrukcija," - atzīst arī Ahmeds Kadrī, Ēģiptes valdības senlietu departamenta direktors. Tādējādi, baumas par dīvainajām telpām zem Gīzas plato sāk iegūt konkrētākas aprises.

Pētnieki, izmantojot mionu detektorus, ir atklājuši arī otru, mazāku tukšumu, kas atrodas aiz Lielās piramīdas ziemeļu sienas. Mazais tukšums sastāv no koridora, kura garums pagaidām nav zināms. Tajobi pieļauj, ka mazais tukšums senos laikos bija savienots ar “Lielo tukšumu.”

National Gepgrsphic savā filmā min, ka viens “dobums” atrodas piramīdas ziemeļaustrumu pusē, aptuveni 105 metrus no zemes. Savukārt otrs atklāts ziemeļu puses augšējā daļā, pie ieejas vārtiem, un zinātnieki min, ka tas varētu būt slepens koridors.
būvi. 

Raksti.
Vai Lielajā piramīdā atklāta faraona Hufa kapa kamera?
Piramīdu skenēšanas komanda Lielajā piramīdā atklāj milzīgu tukšumu.

Saites.
Gīzas komplekss.
Senā Ēģipte (~3100.-30.g.pmē.).