Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Zaira, Kongo Demokrātiskā republika

Galvaspilsēta - Kinšasa.

Vēsture. Tikko Kongo paziņoja par neatkarības iegūšanu tā par neatkarību no Kongo paziņoja dimantiem un vara atradnēm bagātā Katangas province, par kuras līderi kļuva Moiss Čombe. Uz Kongo apvienošanas lauriem pretendēja PSRS atbalstītais Patriss Lumumba, kurš patiešām bija pārliecināts kreiso ideju piekritējs un cīnītājs pret koloniālismu. Aiz Čombes karoja eiropiešu (galvenokārt franču un britu) algotņi. Rezultātā tā laika Čombes armijā kalpoja  vesela plejāde vēlāk plašu slavu un popularitāti ieguvuši algotņi: Bobs Denārs (francūzis Žilbērs Buržo, padarīja Komoru salas par algotņu "apsolīto zemi," 10 gadus de facto bija neierobežots šo salu valdnieks, viņa vīri sevi dēvēja par les affreux - "briesmīgie"), Maikls Hoārs (Dienvidāfrikā dzīvojošs īrs, pazīstams ar iesaukām Trakais īrs vai Trakais Maiks, spēja Kongo apturēt leģendārā Čegevaras vadīto vienību. Pēc neveiksmīga apvērsuma mēģinājuma viņa vīri Saišeļu salās sagrāba Indian Air lidmašīnu un lika tai lidot uz Dienvidāfriku), Tefijs Viljamss (Dienvidāfrikā dzīvojošs brits, kas izcēlās ar neprātīgu personisko drosmi, viens no Frederika Forsaita slavenā romāna "Kara suņi" varoņiem), kanādiešu pilots Linns Herisons u.d.c.
Pilsoņu karš Kongo ielika pamatus tā dēvētajam algotņu zelta laikmetam Āfrikā.
1960.gadā Kongo sākās pilsoņu karš.
Kongo prezidents Denī Sasū-Ngeso 2015.gadā organizēja referendumu, kurā atcēla ierobežojumu būt prezidentam tikai divus termiņus pēc kārtas.
Mūsdienās Kongo atrodas 50% pasaules kobalta rezervju, Kongo pasaulei piegādā 70% visa nepieciešamā kobalta.  

Aplūkojamie objekti.
      Kahuzi Valsts dabas parks. 
      Njiragongo vulkāns.
Darbojas.
      Bukava. Agrāk - Kostermanvila. Pilsēta valsts austreņos, Kivu reģiona centrs, osta Kivu ezera dienvidu krastā. 181 800 iedz. (1974.g.). Tūrisma centrs. netālu no pilsētas Ruzizi HES.