Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Okijeki

Nēģeru cilts Kenijā.

Iniciācijas rituāls. Meitenēm un zēniem tāds ir katram savs. Tas notiek pusaudžu vecumā 14-16 gados.
Pirms rituāla, kas notiek katram dzimumam atsevisķi, zēniem veic apgraizīšanu, bet meitenēm - iegriešanu. Pēc šī sāpīgā rituāla gan zēnus, gan meitenes aizved atsevišķās nomaļās vietās, kur tie uzturas 4-24 nedēļas tā paša dzimuma audzinātāju uzraudzībā.
Jaunieši sevi izkrāso ar dažādu krāsu māliem un citām dabiskajām krāsvielām. Tādā veidā tie paliek par kādu mežonīgu radījumu - cemaasiisyek. Šai periodā pieaugušie audzinātāji nodod tiem zināšanas, kādas tiem būs nepieciešamas pieaugušajā dzīvē.
Taču pašas svarīgākās zināšanas saistītas ar mītisku dzīvnieku cemaasiit, kas medī iniciācijas rituālus veicošus jauniešus. Nākamajā naktī visa jaunatne dodas mežā vai savannā ar taurēm un stabulēm.saceļ milzīgu troksni, kas domāts ļauno garu atbaidīšanai.
Tāda jezga turpinās visu nakti, bet jaunieši no rīta tiek apsveikti ar ienākšanu pieaugušajā dzīvē. No šīs dienas tiem ir tiesības izraudzīt līgavu vai līgavaini, kurus jāstāda priekšā saviem vecākiem. No šī brīža drīkst ķermeni dekorēt ar pīrsingiem un tetovējumiem, kā cilts pieaugušajiem.