Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Ostankinas lāsts

Maskavā Mazā telecentra ēka, Ostankinas TV tornis un vairākas dzīvojamās ēkas uzbūvētas senu kapu vietā - uz kauliem. Pēc arheologu domām senatnē šai vietā bijusi sena pagānu svētvieta, kur tik dieviem nesti upuri.  

Par to, ka šī vieta "ir nelaba," runājot jau kopš XVI gs. Saskaņā ar nostāstu 1558.gadā pie Ostankinas (Останкинское) ciema saimnieka augstdzimušā bajāra Alekseja Satina (Алексей Сатин) ieradusies salīkusi veča, trīsreiz ar kūju piesitusi pie viņa mājas sliekšņa un piedraudējusi: "Near zemi, netraucē. Uz senu ļaužu atliekām tā, tamdēļ arī saucas Ostankina (oстанки - "atliekas" krievu val.)." Bet bajārs sievu nav paklausījis, pasmējies, bet pēc dažām dienām ticis saķerts un sodīts ar nāvi pēc Ivana Bargā pavēles. Arī citi ciema īpašnieki nav dzīvojuši ilgi.  
XVIII gs. pār Ostankinu varu ieguva grāfs Šeremetjevs. Kā jau mākslas aizgādnis, viņš īpašumā ierīkoja teātri. Kā kas ne tā, tā aktrises "mācīja" stallī ar grožiem, tās bieži slimoja ar diloni, mocījās un galu galā beidza dzīves pašnāvībā - viņas slīcinājās Ostankinas dīķos. Šodien šo dīķu vietā (tā arī tos sauc - par "aktieru dīķiem") atrodas ACK-3 telecentra mazā ēka, kur atrodas OPT, HTB, TB-6 u.c. kanālu tehniskās studijas. Apsardzes darbinieki, kas dežūrē cauru diennakti, stāsta par dīvainām skaņām un nopūtām, kas piepilda ACK-3 ēku nakts stundās. Cilvēki, kas te strādā dienas laikā, sūdzas par nogurumu, galvassāpēm, imunitātes pazemināšanos. Vēl divu dīķu vietās uzcēla augstceltnes - saskaņā ar policijas statistiku tajās bieži notiek pašnāvības.
Gaišreģis Artjoms Gaļickis (Артем Галицкий): "Zem ACK-3 ēkas uzieta sena baismīga būtne, kurai ir vairāk par astoņiem gadsimtiem. Tā spējīga piesaistīt un formēt nelaimes gadījumus, katastrofas, konfliktus. "Senā tumsa" negatīvi ietekmē cilvēku pašsajūtu: OPT un HTB darbinieki piekūst daudz biežāk un stiprāk, nekā to kolēģi pāri ielai no Koroļova 12."

Amajaks Akopjans (Амаяк Акопян) kādā televīzijas intervijā atzinās, kavēl tad, kad nebija zinājis par leģendu, jutis, ka ar ACK-3 kaut kas nav lāgā. "Koroļova 12 es strādāju normāli. Kā tikko tieku ielūgts šeit, piemēram, novadīt "Labunakti, mazuļi," kaut kas organismā izregulējas. Nogurstu, galva plīst pušu, acis paliek sarkanas - pilnīgs spēku zudums līdz pat negaidītai saaukstēšanās slimībai vai gripai."

Saites.
Maskava.