Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Objekts 1991VG

1991VG – tā kataloga numurs.

Noslēpumains objekts, kuru atklāja astronoms D.Skotti 1991.gada 6.novembrī ar teleskopu SPACE-WATCH. Tas kustējās pa ļoti neparastu orbītu – tā gandrīz atbilda Zemes orbītai, tā izmēri bija daži metri. Pieņēma, ka tā ir veca kosmiskā zonde, vai novirzījusies raķetes zondes daļa. Iespējamie kandidāti bija padomju zonde Luna 1, ameikāņu zonde Pioneer 4 un daļa kosmiskā kuģa Apollo 10, taču šīs versijas neapstiprinājās. Tāpat tā neizrādījās arī vācu saules zonde Helios. Precīzāki novērojumi un aprēķini parādīja, ka dīvainais objekts izstaro pastāvīgu gaismu, kas nebūtu iespējams raķešu daļām.

1991.gada 5.decembrī pietuvojās Zemei 460 000 km attālumā. Pēc 5.decembra un arī vēlāk tika mēģināts ar radioteleskopiem novērot objektu, taču tas bija pazudis. To nevarēja atrast arī ar optiskajiem instrumentiem.

Secinājumi. Tā orbīta izslēdz iespēju, ka tas bijis dabiskais asteroīds. Gaismošanās izslēdz iespēju par Zemes izcelsmes mākslīgiem objektiem. Hipotēze – ārpuszemes saprāta radīta kosmiskā zonde. Marsadens izskaitļojis, ka šis objekts tuvojas Zemei katrus 17 gadus, pēdējo reizi tas pietuvojās Zemei 1974.gada decembrī 12 miljonu km attālumā. Nākamreiz tas būšot pēc 13 gadiem ( ?! ), tātad 2004.gadā?