Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Ontopsiholoģija, Menegeti

Tās pamaticējs ir itālis Tonino Menegeti. Pats sevi daudzina par psihologu, arī par gleznotāju, mūziķi, filozofu, kulināru, rakstnieku, politikas, arhitektūras un kultūras ekspertu. Viņa uzņēmums FOIL organizē mācību kursus dažādās valstīs.

Menegeti ontpsiholoģijas mācība ir pamatā labi izveidotam naudas pelnīšanas tīklam, kas balansē uz sektantisma robežas. Centrā ir pša Menegeti harizmātiska personība – pēdējos 30 gados viņš sarakstījis vairākus desmitus grāmatu dažādās nozarēs. Visplašāko darbību izvērsis Itālijā, taču labi viņam iet arī bijušās PSRS teritorijās – Krievijā, Latvijā, Kazahijā un Ukrainā, kā arī Brazīlijā.

Latvijā viņa lekcija tika noturēta arī LU, taču speciāisti to atzina par „šaubīgu pasākumu.” Mācības atbalsta bāze pie mums ir Jelgavas rajona Vircavas pagastā, kurā izveidots īpašs atpūtas komplekss „Līzari.” Šos nepilnos 8 ha zemes iegādājās Menegeti uzņēmums FOIL 2002.gadā un uzcēla tur viesnīcu un restorānu-picēriju.

Paša Menegeti prvāta vizīte varot maksāt no 500–2000 eiru. Propagandēti tiek viņa kursi un lekcijas, ko vajadzētu apmeklēt. Jaunais gads jāsagaida viņa rančo Brazīlijā un tas maksā 5000 eiru.

Avoti.
Asociācijas mājas lapa: www.onto.lv

Kritika. Starptautiskajos psiholoģijas saietos ontopsiholoģija nav izpelnījusies nekādu ievērību savas pastvēšanas 30 gados. Kritiķi to dēvē par „kulta sektu.”

Saites.
Psiholoģija un psihologi.