Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Rolraitas megalīts

Atrašanās vieta. Rolraitas akmens monuments atrodas uz ZR no Oksfordas, Lielbritānijā.

Vēsture. Rolraitas akmens monumenta vēsture ir balta lapa. Zināms tik daudz, ka monuments ir aptuveni 5000 gadu vecs. Vairāk nekas nav zināms.

Apraksts. Rolraitas megalītu kompleksu veido akmens aplis ar diametru 31,6 m, no kura 70 m tālāk novietots menhīrs, saukts par „Karaļa akmeni” -  (tā augstums 2,6 m, platums 1,4 m), un dolmens. Šīs akmens aplis pēc senas leģendas tiek saukts par „Karaļa vīriem."
Austrumos no akmens apļa atrodas grupa daļēji sagāzušies, daļēji stāvoši akmeņi, kuri tiek saukti par „Čukstošajiem bruņiniekiem." Leģenda vēsta par bruņiniekiem, kuri tika pārvērsti akmeņos. Tomēr, kāpēc radies nosaukums „Čukstošie bruņinieki”?

Pētījumi. Kāds zoologs ar ultraskaņas mērierīci pētīja sikspārņu lidojumu un viņām tā pavisam nejauši gadījās braukt garām Rolraitas akmens aplim. Un, pabraucot garām akmens aplim, viņš savā aparātā pamanījis nelielu novirzi no vidējās vērtības. Zoologs par to informējis Oksfordas arheoloģijas nodaļu. Tāda ir Drakona projekta priekšvēsture.
Drakona projektu vadīja Dr.Dons Robins. 1978. un 1979.gadā Oksfordas arheoloģijas nodaļas pētnieki, dažādos diennakts laikos, veica mērījumus. Šais mērījumos tika iegūti pārsteidzoši rezultāti. Savos pētījumos Dr.D.Robins izmantoja ultraskaņas detektoru. Aparāta skala bija iedaļa no viens līdz desmit. Normālfrekvences šajā apkārtnē bija starp 0 un 1. Īsi pirms saules lēkta Karaļa akmenī sākas svārstības ultraskaņas diapazonā. Tas Dr.D.Robinu nedaudz pārsteidza, jo viņš bija gaidījis, ka ap saullēktu starojumam akmens aplī vajadzētu palielināties, tomēr starojuma līmenis bija zem normas - nokritis līdz nullei, kamēr „Karaļa akmens” uzrādīja vislielāko vērtību: 7 vienības uz mērskalas. Divas, trīs stundas pēc saules lēkta „Karaļa akmens" neko vairs neizstaroja. Savukārt starojums pieauga akmens aplī. Starp akmens apli un „Karaļa akmeni" izveidojās elektriskais lauks, kurš pulsēja ar ultraskaņas frekvenci - 20 000 Hz.
Turklāt pētnieki konstatēja sezonālas svārstības: pavasara un rudens ekvinokciju laikā novērojams aktivitātes maksimums, bet vasaras un ziemas saulgriežos - minimums. Atsevišķām akmeņu grupām ir savi starojuma cikli. Piemēram, ziemā „Karaļa akmenim”’ ir augstāka aktivitāte nekā akmens aplim. Tad abu objektu starojuma intensitāte pieaug, pie tam apļa radītie ultraskaņas viļņi pastiprinās straujāk nekā tie, kas nāk no „Karaļa akmens.” Pavasara ekvinokcijas laikā akmens aplis staro spēcīgāk nekā „Karaļa akmens.”
Dr.Dons Robins savā ziņojumā rakstīja: „Visos mērījumos, saulei austot, varēja novērot stipru pulsāciju ap menhīru, kā arī uz ceļa un lauka starp menhīru un apli, taču tā izbeidzās līdzko kāds iegāja aplī. Šīs izmaiņas starp intensīvām pulsācijām un ļoti vājām, kas nepārsniedz pamatvērtības, atkārtojās visā novērojumu periodā, un šo faktu apstiprina liels skaits noverotāju.”
Menhīra starojums ietekmē apkārtni 45 m attālumā. Ārpus šīs zonas nekāds starojums netika reģistrēts. To parādīja veiktie kontrolmērījumi. Tika pārbaudītas citas akmens sienas, kāds netālu esošs trigonometriskais punkts, betona celtnes un dabiskā smilšakmens formācijas - ultraskaņas viļņi netika reģistrēti.
Projektā iesaistītie arheologi secināja, ka enerģētiskos procesus, iespējam, izraisa akmeņu precīzais ģeometriskais izkārtojums gan virszemes daļā, gan zem zemes.

Teorija un hipotēzes. Tātad ultraskaņas viļņu rašanos nosaka, acīmredzot pilnībā neizprasti enerģētiski procesi, kas norisinās starp Rolraitas akmeņiem. Saules radioviļņu starojums mijiedarbojoties ar akmens monolītu sastāvdaļām, izraisa elektriskos procesus, kas rada vājas strāvas.
Te jāņem vēra arī tas, ka katra atsevišķa akmens enerģija ir neizmērojami maza. Tikai precīzais visu akmeņu ģeometriskais izkārtojums liek enerģijai sasniegt izmērāmas vērtības.
Nobeidzot savu ziņojumu, Dr.Dons Robins pauž viedokli, ka Rolraitas kompleksa radītāji pratuši apzināti izmantot šo efektu.
Pamatoti tiek uzdots jautājums: „Vai ganu un zemkopju sabiedrībai patiešām varētu būt bijušas tik fundementālas zināšanas par matemātiku, astronomiju un tehnisko enerģētiku?”
Šie cilvēki taču nepazina pat rakstību, nemaz nerunājot par ultraskaņas mērierīci. Vai neolīta laikmeta cilvēki saņēma norādījumus no tehnoloģiski augstāk attīstītām būtnēm, kas pirms gadu tūkstošiem bija ieradušās no Visuma?
Paleo SETI hipotēzes piekritēju hipotēze ir: Rolraita bija akmens laikmeta raidītājs, kuru izmantoja saziņā ar ārpuszemes intelektu.
Bet varbūt tā ir vieta, kurā senie cilvēki stājās sakaros ar To Pusi

Saites.
Megalīti.