Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Rovīte, Vita

Vita Rovīte ir vadošā pētniece Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrā un Valsts iedzīvotāju genoma datubāzes vadītāja. Rovītes vadībā pētnieciskā grupa nodarbojas ar autoimūno slimību un neiroendokrīno audzēju jomā. Pašlaik tiek veikti pētījumi hipofīzes neiroendokrīniem audzējiem. Iespējams, ka Latvijā veiktais pētījums kalpos par pamatu tam, lai izstrādātu precīzus biomarķierus agrīnai audzēju noteikšanai. 
Vēl 2020.gadā Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrs varēja lepoties ar citu būtisku atklājumu, ko LZA atzina par vienu no gada nozīmīgākajiem sasniegumiem Latvijas zinātnē. Proti, centra paspārnē tika veikts ievērojams pētījums, kurā notika SARS-CoV vīrusa genoma sekvencēšana. Tika pētīts, kā šis vīruss izplatās, kādas izmaiņas tajā notiek un kā epidemiologiem efektīvāk cīnīties ar Covid-19 izplatību Latvijā.
2021.gadā par pētījumu molekulārajā bioloģijā Rovīte saņēma “L’Oreal Baltic” apbalvojumu “Sievietēm zinātnē.” Savukārt, 2022.gadā zinātniecei piešķīra LZA sasniegumu balvu.