Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Remena ezera briesmonis

Remmen.
Ūdens briesmonis, kas mitinās Remena ezerā Norvēģijā.

Atrašanās vieta. Norvēģija, Ostfoldas apriņķis, Remena ezers.

Apraksts. Remskogas pilsētiņas iedzīvotāji nosaukuši viņu par Remiju. Aculiecinieki apraksta viņu kā radījumu ar visai dīvainu ārieni - ķermenis līdzinās baļķim, bet galva kā teļam.

Novērojumi.
Pirmais novērojums. Pirmo reizi par Remiju ierunājās 1929.gadā, kad par to paziņoja vietējā iedzīvotāja Astrīda Mirvolda. Jaunā meitene bija nolēmusi pasmelt ezerā ūdeni. Piesēdusi atpūsties ezera krastā, viņa pamanīja ko neparastu - mierīgais ūdens piepeši sācis ņirbēt, jo tajāieniriskāds ar zirga galvu. Radījumam bijušas peldpleznas, tas locījies kā čūska un ausis bijušas stāvus gaisā. Meitene šausmās metusies mājup, bet kadnotikuma vietā atgriezusies kopāar māti, briesmoņa jau vairs nebija. Visi tikai pasmējās par viņas stāstu, nolēmuši, ka meitene redzējusi pīles, bet pārējo piedomājusi viņas fantāzija. Pēcāk meitenes rokās nonācis žurnāls, kurābijusi attēlota Nesija un vina tad iesaukusies, ka redzējusi tieši tādu radījumu.
Otrais novērojums. Remiju nākamreiz pamanījuši 1934.gadā. Šoreiz tas bija Astrīdas kaiminš, kas bija aizkavējies ciemos kaimiņu ciemā, bet tomēr nolēmis turnenakšnot un doties mājās. Atgriežoties viņš mežā pamanījis dīvainu radījumu, kas atgādinājis čūsku. Zvēra garums bijis 4 m. Izbijies, viņšskrējis galvu nodūris, bet, pagriezies atpakaļ pie ezera, pamanīja, ka briesmonis ielec ūdenī.
Citas tikšanās. 1976 gada rudenī Remiju redzējis skolas autobusa šoferis, kas devies cauri Remskogai uz Zviedrijas robežu. Pamanījis ezerā kustību, vīrietis apturēja autobusu un nolēma palūkoties uzmanīgāk. Sākumā viņš nodomāja, ka ezerā peld alnis. Tomēr, kad briesmonis ar čūskas ķermeni sāka rāpties krastā, kļuva skaidrs, ka tāds radījums cilvēkiem nav pazīstams.10 m garajai "'cūskai" bija ap piecim kupriem. Tomēr, kad vīrietis bija nodomājis pietuvoies, dzīvnieks ielca ezerā.
1980.gadā Remiju rdzējis vietējais iedzīvotājs, kas bija nolēmis izpeldēties ezerā kopā ar sievu. Aprakstot briesmoni, viņš atzīmēja, ka galva tam bijusi kā telēnam, bez tam uz ķermeņa bijuši kupri. Taču briesmonis parādījies tikai uz mirkli, bet pēcāk noniris dziļumā.

Saites.
Ūdens briesmoņi.
Norvēģija.