Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Attaisnojumi, kas neļauj izkļūt no parādu jūga

[Reklāmas materiāls]

Pēdējā laikā lielai daļai cilvēku ir problēmas ar kredītu atmaksu. Parasti šīs problēmas rodas tad, kad tiek neapdomīgi paņemts kāds ātrais kredīts un pēc tam tas tiek atmaksāts, ņemot citus kredītus. Protams, var būt arī citādas situācijas, bet, nonākot parādu jūgā, vajadzētu sākt aktīvi rīkoties, lai no šiem parādiem pēc iespējas ātrāk tiktu vaļā. Daudzi saprot, ka parādi nav vēlami un ka tos vajadzētu censties atmaksāt, nevis turpināt ņemt jaunus kredītus, taču nereti tas netiek darīts. Cilvēki izdomā visdažādākos attaisnojumus, lai neuzsāktu parādu atmaksu. Šie attaisnojumi neļauj izkļūt no parādu jūga un rodas arvien lielākas problēmas. Kas ir galvenie attaisnojumi, ko cilvēki izmanto, lai turpinātu audzēt savu parādu, un kā ar tiem cīnīties?

1. Es atmaksāšu kredītus, kad dabūšu algas paaugstinājumu

Nereti cilvēki, kuri ir līdz ausīm parādos, cer uz nekonkrētiem ienākumiem nākotnē, kas atrisinās viņu problēmas. Parasti cilvēki cer uz algas paaugstinājumiem, prēmijām, dāvanām un vēl citiem papildus ienākumiem, ko kādreiz nākotnē viņi varētu saņemt. Viņi cer, ka šie papildus ienākumi ļaus nomaksāt visus parādus un finansiālā situācija atkal būs laba. Šādu attaisnojumu izmantošana, lai nesāktu tūlītēju parādu atmaksu, ir ļoti nepareiza no dažādiem viedokļiem. Pirmkārt, ja vien jūs neesat pilnīgi pārliecināts, ka šādi ienākumi būs, jums nav pilnīgi nekāda pamata atlikt parādu atmaksas uzsākšanu. Otrkārt, kamēr gaidāt savus papildus ienākumus, aug soda procenti vai arī maksa par kredītu atmaksas termiņu pagarināšanu. Tie ir lieki zaudējumi, kurus nedrīkst pieļaut. Treškārt, ja pašlaik kredītu atmaksa nav jūsu prioritāte, tad, visticamāk, nekas nemainīsies arī pēc lielo ienākumu saņemšanas, un nauda tāpat tiks izlietota citiem mērķiem. Ja jums pašlaik pietrūkst naudas kredītu atmaksai, meklējiet veidus, kā ietaupīt vai papildus nopelnīt, nevis ceriet uz ienākumu palielinājumu nenoteiktā nākotnē.

2. Man ir citi finanšu mērķi un kredītu atmaksa pašlaik nav prioritāte

Patiešām, nereti ir grūti noteikt prioritātes, kad vienlaicīgi jādomā par parādu atmaksu, uzkrājumu veidošanu pensijai, uzkrājumu fonda izveidi utt., tomēr parāda uzturēšana nereti ir finansiāli neizdevīgāka. Ja vien jūs neveicat investīcijas ar ārkārtīgi lielu atdevi, visticamāk, finansiāli izdevīgāk būs vispirms atmaksāt kredītus un tad domāt par citiem finanšu mērķiem. Ja jūs maksājat par kredītu atmaksas termiņu pagarināšanu vai kredītu brīvdienām, tas noteikti izmaksā daudz vairāk nekā jūs nopelnāt ar jebkādu investīciju palīdzību. Ja runājam par uzkrājumu veidošanu neparedzētām situācijām, tad arī no tās vajadzētu atturēties līdz brīdim, kamēr tiek atdoti parādi, jo parādu dzēšana jau pati par sevi ir ārkārtas situācija, kad nauda nepieciešama steidzami. Noteikti pārdomājiet savas prioritātes un kredītu atmaksu izvirziet priekšplānā.

3. Parādi man netraucē

Daudziem ir ļoti vieglprātīga attieksme pret kredītiem un viņi pat nepieliek nekādas pūles, lai tos mēģinātu atmaksāt. Daudzi uzskata, ka būšana parādā tāpat nekādu ļaunumu nenodara. Jā, viņi ir parādā un soda procenti aug, taču kāda starpība, ja viņi tāpat neplāno atmaksāt kredītus. Ja viņiem nav nekā, ko atsavināt, kā arī nav patstāvīgu ienākumu, tāpat neviens neko nevar pieprasīt. Kamēr ienākumu un vērtīgu īpašumu nav, no jums neko nevarēs piedzīt, taču tad jārēķinās ar to, ka bez pastāvīgiem ienākumiem būs jādzīvo visu atlikušo mūžu un parādi tiks nodoti arī jūsu pēcnācējiem. Principā, šāda attieksme sabojās finanšu situāciju uz visu mūžu. Ja cerat gūt neoficiālus ienākumus un nemaksāt parādus, tas jau ir kriminālpārkāpums. Neriskējiet šādi un meklējiet visus iespējamos veidus, kā parādus atmaksāt.

4. Ja nemaksāšu, kredītdevēji man piešķirs atlaides

Visbeidzot, diezgan populārs, bet maldīgs attaisnojums kredītu nemaksāšanai ir tas, ka kreditori nemaksātājiem piešķir atlaides un piedāvā izdevīgus kredīta atmaksas grafikus, jo tā ir vienīgā iespēja, kā viņi var atgūt naudu. Tā ir taisnība, ka uzsākot parāda piedziņas procesu, kreditors parasti vēlas vienoties ar kredītņēmēju par abpusēji izdevīgiem atmaksas nosacījumiem, taču tas pavisam noteikti nenozīmē, ka jūs varēsit ietaupīt savu naudu. Soda procenti tāpat tiks aprēķināti, un jums būs jāatdod kreditoram krietni lielāka summa nekā aizņēmāties. Šāds risinājums ir finansiāli ļoti neizdevīgs, tāpēc labāk maksājiet kredītu pēc noteiktā grafika. Tad summa, ko nāksies atmaksāt, būs krietni vien mazāka un to būs iespējams izdarīt daudz īsākā laikā. Ja jums nav naudas, ko novirzīt kredīta atmaksai, ievērojiet ļoti stingru taupības plānu. Tās būs īslaicīgas neērtības, kas dos neatsveramu ieguvumu – finansiālo brīvību.
Kredītus ir jāatmaksā, un nekādi attaisnojumi nepalīdzēs to izdarīt. Pārplānojiet savu budžetu, sameklējiet veidus, kā ietaupīt un gūt papildus ienākumus, ja tas nepieciešams, bet sāciet kredītu atmaksu pēc iespējas ātrāk. Arī tad, kad no parādiem esat ticis vaļā, turpiniet taupīt, nevis atgriezieties pie vecajiem ieradumiem. Tādi pakalpojumi kā sms kredits ir domāti tikai ārkārtas situācijām, kad patiešām nepieciešama nauda, turklāt, tos var izmantot tikai tad, ja esat pārliecināts par savu maksātspēju.