Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Simiena kalni

Etiopijas Valsts dabas parks, UNESCO aizsardzībā.

Simiena kalni paver  vienu no gleznainākajām ainavām Āfrikā, to iespaidīgums ir gandrīz biedējošs. Gleznaini kalni, vareni ūdenskritumi, stāvas kraujas, neparasta augu valsts, masīvi klinšu bluķi un interesantu formu klintis. Te arī visaugstākā virsotne Dašens (4623 m), tās vārdā nosaukts arī alus. Piekājē sašauta krievu tehnika. Paviānu bari, šakāļi, ibeksi, simienu lapsas, milzu maitasputns.

Ekskursiju labi organizēt no Debarkas, maršruti izstrādāti no 3 līdz 10 dienām un ved līdz pat vecākajai afrikāņu kalnu smailei – Raz-Dašen. Jādodas uz galveno Parka biroju samaksāt nodevas un nolīgt personālu. Visas cenas fiksētas. Obligāti jāapmaksā bruņots sargs – 4 USD dienā. Gids vajadzīgs – 9 USD dienā. Mūlis kopā ar dzinēju – 5 USD. Vēl – telts, prīmuss. Pavārs – 3 USD dienā. Pavāram var iedot kādu naudiņu, nopirks produktus ekspedīcijai.

5 dienu pārgājiens.

1.diena. Iziešana no Debarkas. 3,5 st. gājiens līdz Bujut Rasas nometnei, kur pašreiz tiek celta viesnīca. Pa ceļam vairāki ciemi ar apaļām salmu un māla mītnēm. Visgrūtākais kāpiens visa pārgājiena laikā. Kāpienu var apiet, ja atbrauc pa taisno ar džipu no Sankaberas.

2.diena. Saule lēc pusseptiņos, tad arī dodas ceļā. Jānoiet ap 25 km līdz Gičas nometnei, tas aizņem ap 7 h. Mūlis ar dzinēju turp dodas pa īsāko ceļu, bet ceļinieki paceļas kalnu virsotnēs. Tur sākas skaistas panorāmas. Abesīnijas savvaļas rožu audzes. Dzeladas babuīni lielā skaitā. Tie piepaceļas uz pakaļkājām un uz krūtīm sarkana āda. Dēļ tā viņus sauc par „asiņojošo sirdi.” Ūdenskritums 400 m augsts. Gičas nometne ir skaistā vietā. Nakts briesmīgi auksta.

Džinbara ūdenskritums. Jinbar Falls. Vairāk kā 500 m augsts, krīt 800 m dziļā aizā (nav skaidrs, vai tas ir 2.dienā pieminētais ūdenskritums?).

3.diena. Jāiet līdz Čenekas nometnei, caur Gogo un Inatijes virsotnēm. Apkārt alpu pļavas. Visskaistākie skati šais kalnos esot tieši no Gogo augstienes. Endēmiskie kalnu āži.

4.diena. Lai neatgrieztos Debarkā pa to pašu ceļu, var iet pa takām caur Ambaras un Arginas ciemiem. Tur ir ļoti skaista aiza. Ciemos apaļas mājas ar konusveida salmu jumtiem un koka pareizticīgo baznīcas. Ceļmalā sievietes pārdod telu – pašdarināto alu. Vakarā ierašanās Sankaberas nometnē, dienas gājiena attālumā no Debarkas.

5.diena. Jāatgriežas nolaižoties pa stāvo 1.dienas nogāzi. Debarka – tajā darīt nav ko.  

Saites.
Dabas parki.
Etiopija.