Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Senēģiptiešu lidojumi

Seno ēģiptiešu tekstos ir atrodamas vairākas norādes par aizvēsturiskiem lidojumiem: „Debesis runā, zeme dreb, zeme trīc; abi dievu apgabali sauc, zeme atveras, kad viņš brauc pa debess jumu. Zeme smejas, debesis smaida, kad ķēniņš ceļas debesīs. Debesis uzgavilē viņam, zeme dreb viņa priekšā.
Negaisa vētra dzen viņu, viņš dārdina kā Sets. Debesu sargi atver viņam durvis... Tie redz ķēniņu lidojam kā piekūnu, kā dievu. Dzīvot pie viņu tēviem, ēst kopā ar viņu mātēm. Ķēniņš ir debesu vērsis, kura vēders pilns ar maģiju ir no liesmu salas. Viņš lido, šis ķēniņš... projām no jums, no jums mirstīgajiem. Viņš nav Zemes, viņš ir debesu. Šis ķēniņš lido kā mākonis pie debesīm, kā putns...”
Kādā seno ēģiptiešu tekstā teikts: "Skatiet, kā staru apspīdēts, es debesu barkā slīdu augšup pie zvaigznēm!"
"Mirušo grāmatas" 140.nodaļā rakstīts: "Raugiet, kāds varens dievs paceļas debesīs. Smaržīgu mākoņu apņemts parādās Tums. Svēto garu apspīdētas, liesmo debesis... un tad iemirdzas dievišķā Acs."
Kādā senā lūgšanā no „Mirušo grāmatas” ir šādas rindas:
„Ak, pasaules ola, uzklausi!
Es troņa kungs un valdnieks esmu.
No ļaunuma brīvs es eju caur laikiem
Un telpām, kam robežu nav.”
Vai šeit nav runa par lidojumiem Visumā? Interpretācijai pavērās plašas iespējas.
Vairākos uzrakstos vēstīts, ka Hors lidojis spārnotajā saules diskā ( skatīt esejas „Hors,” „Senatnes lidojošie aparāti,” „Spārnotā saule” ).
Tāpat tiek aprakstīti ēģiptiešu dieva Ra braucieni „saules barkā” ( Mandžeta un Mesketete ). Vēl Ra lidaparāts tiek saukts par „Ra aci.” Cits nosaukums Ra lidaparātam ir „ben-bens.” Uzraksts uz 25.dinastijas faraona Pianhi ( 751.g.pmē. ) stēlas vēsta sekojošo: "Faraons Pianhi uzkāpa pa kāpnēm pie liela loga, lai aplūkotu dievu Re, kas atradās ben-ben iekšienē. Ķēniņš pats, vienatnē tur stāvot, atbultēja un atvēra abas vārtu puses. Tad viņš redzēja savu tēvu Re hut-benben spoži atvērtajā svētumā."
7.gs.pmē. būvētajās Montenhetas kapenēs uziets debesu kuģa attēlojums; tas lido virs zvaigznēm un starp zvaigznēm. Kuģi attēlotais cilvēks viena rokā tur dzīvības simbolu, otrā - nāves simbolu. Šis attēlojums, protams, ir simbolisks, tas nav precīzs lidaparāta ārējā izskata attēlojums. Šeit droši vien attēlota pati ideja par lidojumu Visumā.   

Montehepes kapenēs (7.gs.p.m.ē.) uz kādas sienas ir attēlota debesu laiva lidojam starp zvaigznēm un virs zvaigznēm. Debesu laivā lido cilvēks. Tas vienā rokā tur dzīvības simbolu, otrā - nāves simbolu. Debesu laiva ar cilveku nav lidaparāta ārējās formas attēlojums, bet pauž pašu ideju par lidaparātu un cilveka lidojumu kosmosā.  

Saites.
Senatnes lidojumi.