Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Taivāniešu Plūdu stāsts

Tajā tiek stāstīts par Suru un Nakao - brāli un māsu no ami cilts, kas dzīvojusi Taivānas salas vidienē. Katastrofa sākusies pilnmēnesī un to pavadīja skaļi sprādzieni no jūras puses. nelaime tika sūtīta no dieviem, lai sodītu cilvēkus par necienīgu uzvedību.

"Runā, ka tai laikā kalni nogāzušies, zeme izvirdusi un no plaisām šļācies karsts ūdens, kas appludinājis sauszemi. tikai nedaudzas dzīvās radības pārdzīvojušas šos plūdus."
Citā šī mīta variantā stāstīts par putniem, kas no debesīm metuši tūkstošiem akmeņu (atgādina meteorītu bombardēšanu).
Sura un Nakao paglābušies koka laiviņā un piestāja Ragasana kalnā. Kad ūdeņi atkāpās, tie izkāpa uz sauszemes un mēģināja to apdzīvot. Taču to pirmie bērni bija mazattīstīti mazuļi un tie kļuva par zivīm un krabjiem, tā kā brālis ar māsu bija stājušies aizliegtās attiecībās un nebija prasījušas grēku piedošanas Saules dievam.
Baidoties vēl vairāk to saniknot, abi vēsās pie Mēness dieves. Ar tās palīdzību sieviete dzemdēja akmeni, no kā iznācā jauna cilvēces paaudze.
Citā vietējā Plūdu stāstā vēstīts par kādu senu ķēniņvalsti, kas nogrimusi okeānā. Tās varas centrs atradies krāšņā pilī, kas bijusi apjozta sarkana akmens sienām. Tās nosaukums - Mu-Da-Lu. 

Saites.
Pasaules Plūdu stāsti.