Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Taibeja

Taibei.

Starptautiski neatzītā Taivānas salu valsts galvaspilsēta, valsts politiskais un finanšu centrs.

Atrodas salas ziemeļos, Danšuihes upes krastos. Priekšosta Dziluna.

Iedzīvotāji. 1 800 000 (1971.g.).

Aplūkojamie objekti.
Taipei 101. Debesskrāpis - 508 m. Pilsētas centrā atrodas 101 stāvu augsts stikla tornis, kas 2004.-2009.gados bija augstākā celtne pasaulē. Pa nepilniem 50 m pārsniedz Petronas dvīņu torņus Kualalumpurā, kas bija iepriekšējā augstākā. Ēka celta tā, lai varētu pārciest viesuļvētras un zemestrīces. Celtne kļuvusi par Taipejas pastkaršu skatu.

Luņšaņas svētnīca. Te pārstāvēts budisms, taoisms un tiek godātas arī ķīniešu dievības, piemēram, jūras dieve Matsa. Svētnīca celta 1738.gadā, taču stipri cietusi karos, viesuļvētrās un zemestrīcēs, tādēļ visu laiku restaurēts un pārbūvēts. Dīķī var barot krāsainās koi zivis.

Taivānas Nacionālais imperatora muzejs. 650 000 ķīnas mākslas un vēstures artefaktu.

Sanzas NLO mājas. (Sanzhi Pod City - UFO hauses) Pamestu diska formu māju rajons Taipejā. Tās tika uzbūvētas kā ASV virsnieku atpūtas komplekss, kad tie dienēja Taivānā. Projekts tika pamests 1980.gadā finansiālu grūtību un vairāku incidentu rezultātā - vairākas nāves un pašnāvības. Daži mēļoja, ka te traucēts ķīniešu drakons, bet citi - ka mājas uzbūvētas XVII gs. holandiešu kareivju kapa vietā. Vairākas desmitgades komplekss stāvēja tukšs, līdz 2008.gada beigās tika izdemolēts.

Saites.
Taivāna.
Ķīnieši.