Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Tasmānijas briesmonis

Neparasts un zinātnei nepazīstams radījums, kura mirstīgās atliekas atrastas izskalotas pludmalē Tasmānijā.

Atrašanas vieta. Tasmānijas salas ziemeļos, pludmalē pie Bridportas.

Apraksts. Neparasto radījumu 1960.gadā (1946.gadā? - V.Černobrova enciklopēdija) pēc spēcīgas vētras atrada izskalotu krastā kādā Tasmānijas pludmalē. To atrada lopkopis Bens Fentons kopā ar dažiem saviem strādniekiem vietā, kur Intervijas upe ietek okeānā. Fentons sazinājās ar policiju.

Apraksts. Milzīga apaļa masa aptuveni 6 m diametrā un 1,5 m biezumā. Ķermeni klāja īsa, spuraina spalva.

Izpēte. Visai drīz klāt bija dabaszinātnieks, gan citi pētnieki, kas mēģināja uz vietas tikt skaidrībā. Radījuma āda bija tik cieta, ka gandrīz vai neizdevās paņemt paraugus. Raksta, ka to cirtuši ar cirvjiem kādu stundu, kamēr izdevies paņemt baltu audu gabalu. Audus izmeklēja laboratorijā. Taču skaidrību nekādu tas nesniedza – zinātne varēja pateikt vien to, ka radījums nav līdzīgs nekam uz Zemes.
Diezgan jau dīvaini, bet šis matainais radījums ir ticis atstāts guļam pludmalē veselus divus gadus, kur tas suta saulē. Tad to gribējuši redzēt arī Austrālijas parlamenta locekļi. Tā valdības uzdevumā zinātnieki uz turieni devās vēlreiz. Grupa viņu izmeklēja 20 stundas un paziņoja, ka milzīgais dzīvnieks ir un paliek mīkla. 
Karalienes Viktorijas vārdā nosauktā muzeja Lančestonā direktors Eliss identificēja to kā vali, un tas līdz pat šai dienai izsaucis indīgu izsmieklu no biologu puses, jo matainu vaļu pasaulē nav. 
Pēc 15 gadiem līdzīga dzīvnieka mirstīgās atliekas tika vēlreiz uzietas tai pašā Tasmānijā pludmalē pie Temmas apdzīvotās vietas.

Saites.
Ūdens briesmoņi.
Tasmānijas sala.