Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Tules Atlantu plazmas pistoles

Neparasta instrumenta attēls četrām neparastām akmens statujām, ko arheologi atraduši Tules senpilsētā.

Acteki uzskata, ka Teotivakānas pilsētu uzcēluši milži kiname. Iespējams, ka Tules atlanti ir šo milžu attēlojums dabiskā lielumā. 

Arheologi atrada veselu lērumu akmens detaļu: divu apaļu kolonnu daļas, četras kantainas kolonnas (domājams tempļa jumta balsti), un slavenos atlantus – četras (!) kolosālas 15 pēdu figūras (laikam arī balstīja jumtu). Pēc izrakumiem tās novietoja tempļa virsotnē. Katrs no atlantiem sastāv no četriem fragmentiem, rūpīgi izveidotiem:
1. Augšējā daļa – statujas galva, spalvu galvasrota, sastiprināta ar zvaigžņu ornamenta lentu. Ausis nosegtas ar pagarinātām plāksnītēm. Sejas vaibsti vaji akcentēti, tiem nevar piedēvēt konkrētas rases iezīmes, taču tie katrs ir individuāli.
2. Statuju ķermenis – sastāv no divām daļām. Augšējai daļai priekšā ir masīvs aizsargs tauriņa formā. Zemākajai daļai aizmugurē atrodas disks, kura centrā ir cilvēka seja. Pa malām neatšifrētas zīmes un, iespējams(!), divu savijušos čūsku vainags.
3. Apakšējā daļa – sandalēs apautas kājas. Roku aproces virs elkoņa, gurnauts, kuru notur lences.

Uzskata, ka kreisajā rokā tie tur bultu kūli, bet labajā – plazmas pistoli (tādu kā izmantoja ASV presidentu tēlu iemūžināšanai Klinšu kalnos Džordžijas pavalstī. To sauc par „termo-džet”), pieturētu ar diviem pirkstiem. Šādu hipotēzi pirmais izvirzīja Džerardo Levets (Mision Fatal). Uz vienas no kvadrātiskajām kolonnām virs tolteku vadoņa attēla augšējā kreisajā stūrī attēlots cilvēks ar mugursomu (acetilēna balonu!?), kurš ar šo instrumentu griež akmeni.

Līdzīga ierīce zināma olmeku Tepeiolota tēlojumos. Tepeiolots - "Kalna sirds." Olmeku bārdainais alu dievs, kura simbols bija caururbts kalns. Viņam ierīkoja svētnīcu, vēlams kalna iekšienē. Viņu bieži attēloja ar instrumentu, kas līdzīgs „atlantu” instrumentiem Tollanā. Pieņēmumu, ka šis instruments kalpojis tuneļu izveidošanai kalnu iežos, apstiprina Oahakas ielejā atrastais bareljefs („Daisy Nr.40”), kurā attēlots cilvēks ar plazmas instrumentu griežam sienu sev priekšā.

Šīs pazīmes ierindo šo dievu iespējamo Atnācēju vidū.

Saites.
Tolteki.
Tollana.
Atnācēju skulptūras.