Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Tjanča ezera briesmonis

Briesmonis, kas dzīvojot Tianča ezerā Ķīnā.

Atrašanās vieta. Daiļš ezers 370 m dziļumā, kas atrodas Ķīnā, Čanbaišaņa kalnos, blakus robežai ar Ziemeļkoreju.

Apraksts. Par ezera briesmoni sacerēts ne mazums leģendu.
Negaidītās un ātrās tikšanās ar " ķīniešu Nesiju" tiek uzskaitītas kopš XIX gs. beigām. Reizi no reizes izbrīnītie aculiecinieki novēro vareno ezera dzīļu saimnieka galvu vagojam ezera spoguli. Redzējušie viņu salīdzina ar dinozauru vai ar elles bulli.
Tikai 1996.gadā izdevās ieraudzīt uzreiz vairākus briesmoņus - veselus 4. Šoreiz profesionāls fotogrāfs Van Ins pat tos nofilmēja, kamēr viņi peldot bija redzami apmēram 10 minūtes. Vans strādāja novērošanas stacijā, uzlūgts no Tjanča Briesmoņa pētīšanas biedrības. Tajā ir uzticību pelnošas oficiālas personas, tūrisma firmu darbinieku, žurnālisti, kā arī japāņu un dienvidkorejiešu entuziasti. Kasete ar nofilmēto video nodota izpētes centram, kas ir solījis pārbaudīt filmēto un dalīties ar saviem secinājumiem.
Kopā ar fotogrāfu šo "paraugpeldējumu" novēroja arī vairāk nekā 200 tūristu, kas vienā balsī apgalvoja, ka "neko tādu nekad agrāk nav redzējuši." Vidējais peldošo zvēru ātrums bija aomēram 4 km/st., taču tālums no krasta neļāva kā nākas saskatīt detaļas. Ir skaidrs, ka runa iet par "neparasti lieliem izmēriem, jo peldējums sacēla augstu vilni." 4 monstri dzina pirms sevis 2 metru augstu vilni, kas liecina par vienkārši milzīgiem radījumu izmēriem. Tie neizdeva nekādas skaņas. Uz "pūķu" ķermeņiem nebija zvīņu. Lielā ātrumā tie nopeldēja novērotāju acu priekšā un ienira dzelmē. Novērotājus redzētais bija burtiski satriecis.
Vietējais TV žurnālists Džo Junšens Ķīnas ZA esošajā Tianči ezerā nofilmējis sešus "roņveidīgus" radījumus. Vietējās leģendas jau sen vēsta, ka ezerā mīt Lohnesa briesmonim līdzīgs radījums. "Viņi varēja peldēt tikpat ātri kā jahtas, un reizēm tie visi pazūd ūdenī," - Džo stāstīto citē ziņu aģentūra Sjiņhua. "Viņu spuras vai varbūt spārni ir garāki par viņu ķermeņiem." 
Tomēr zinātnieki noraidījuši šo liecību, sakot, ka ezers ir pārāk auksts, lai tajā varētu dzīvot kādas būtnes. Arī vulkāna izvirdumi apdraudētu ikvienas radības dzīvību, kas izvēlētos ezeru par savu mājvietu.

Saites.
Ūdens briesmoņi.