Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Vjetnamas karš (1964.-1975.g.)

Karš starp PSRS un Ķīnas atbalstitajiem Ziemeļvjetnamas komunistiem un amerikāņu atbalstītajiem dienvidniekiem ilga gandrīz 20 gadu.

1975.gada 30.aprīlī vjetnamiešu komunistu armija no ziemeļiem ieņēma Saigonu, tolaik Dienvidvjetnamas galvaspilsētu. Amerikāņu karaspēks evakuējās un karš beidzās. Tomēr ASV tika pasludinātas par nācijas ienaidnieku numur viens.
Dzīvību karā zaudēja vismaz 3 miljoni vjetnamiešu un 58 000 amerikāņu. 

Aplūkojamie objekti.
      Kuči (Cu Chi) tuneļi. Tūristu apskatei saglabātie partizāņu tuneļi. Atrodas Vjetnamas dienvidos 70 km no Hošiminas (Saigonas). Kopgarums - 250 km. Tos bija sākts būvēt jau XX gs. 40.gadu beigās cīņai pret franču kolonizatoriem un rakšna turpinājusies vēl 25 gadus. Tie kļuvuši ievērojami 60.gados, kad tos izmantoja amerikāņu karavīru iznīcināšanai. Vairākos tuneļa stāvos ir gan telpas atpūtai, gan pusdienām, gan dzīvošanai. Ir labirinti ar neskaitāmām lamatām un slazdiem. Liela daļa eju veidotas tik mazas, lai pa tām varētu pārvietoties tikai mazie vjetnamieši. Tagad daļa tuneļu eju paskrāpētas platākas, lai varētu pārvietoties arī tūristi.

Saites.
Vjetnama.
ASV.