Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Žīdu radīšanas stāsts

Bībeliskais Radīšanas stāsts, kas aprakstīts I Mozus grāmatas sākumā.

Šai Toras (Vecās derības) grāmatā precīzi un uzskatāmi aprakstīts, kā radušies visi debesu ķermeņi un parādības, ieskaitot cilvēku - to visu Dievs esot radījis 6 dienās. Piemēram, Dievs radījis zvaigznes, Sauli un Mēnesi 4.radīšanas dienā, un tas esot noticis tikai pirms dažiem tūkstošiem gadu. Šādi uzskati atbilda tā laika cilvēku izglītības līmenim - II g.tk.pmē. un I g.tk.pmē. sākumā. Tas bija laiks, kad sāka irt ģints sabiedrība un sāka veidoties vergturu sabiedrība, kad uz beigām gāja Bronzas laikmets, kas sāka atdot savu vietu Dzelzs laikmetam.

Petrunas žīdu Rdīšanas stāstā. I Mozus grāmatas 1.nodaļā Dievs radīšanas 6.dienā radījis vispirms dzīvniekus (1.nod.-20., 21.), pēc tam - cilvēku. Tomēr tās pašas grāmatas 2.nodaļā teikts, ka tikai pēc cilvēka radīšanas Dievs nolēmis: "Es tam radīšu palīgu, kas ap to būs," - un par tādiem palīgiem "no zemes taisījis visādus zvērus laukā un visādus putnus apakš debess." Tiesa, "priekš cilvēka netradās palīgs, kas ap to būtu."
I Mozus grāmatas 1.nodaļā stāstīts, ka vīrieti un sievieti Dievs radījis vienā laikā: "Un Dievs radīja cilvēku pēc Sava tēla, pēc Dieva tēla Viņš to radīja, vīrieti un sievieti Viņš radīja," (1.nod.,27.), bet 2.nodaļā pastāstīts, ka viņš vispirms radījis Ādamu, pēc tam - Ievu no Ādama ribas (2.nod.,15.-22.).

Saites.
I Mozus grāmata.
Radīšanas stāsti.