Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Zīgelis, Fēlikss (1920.-1988.g.)

Феликс Юрьевич Зигель.
Pazīstams krievu padomju laika zinātnieks, astronoms un MAI docents, krievu ufoloģijas pionieris.

Dzīvesgājums. Pēc Maskavas Valsts universitātes Mehānikas un matemātikas fakultātes absolvēšanas sāka strādāt pazīstamā astronoma Voroncova-Benjāmiņa (Воронцов-Вельяминов) paspārnē.

Ufoloģiskā darbība. Aktīvi interesēties par NLO problemātiku Zīgelis sāka 1958.gadā. 1967.gadā kopā ar ģenerālmajoru stoļarovu (Столяров), organizēja NLO izpētes sekciju Aviācijas un Kosmonautikas mājā (Дом Авиации и Космонавтики).
Zīgelis ufoloģijai veltīja visu savu dzīvi. XX gs. 60. un 70.gados lasīja lekcijas par NLO tematiku, aplūkoja ārzemju notikumus un vāca arī ziņas par NLO novērojumiem PSRS teritorijā. Viņa lekcijas bija ārkārtīgi populāras, cilvēki ierakstīja magnetofonos un drukāja ar rakstāmmašīnām.
Sarakstīja 10 grāmatas rokrakstā, jo ufoloģija oficiāli tika uzskatīta par viltuszinātni un izdot šīs grāmatas nevarēja. Viņš organizēja daudz ufologu pētniecības pulciņu, novadījis milzum daudz semināru kā arī pats veicis pētījumus NLO nolaišanās vietās.

Daudzi ufologi Zīgeli dēvē par krievu ufoloģijas "pionieri," jo agrāk PSRS neviens nopietni nepievērsās šī fenomena pētīšanai. 

Saites.
Ufologi.