Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Barsakelmeša sala

Остров Барсакельмес - krievu val.
Nosaukums kazahu valodas - "Aiziesi-neatgriezīsies."

Maza Kazahijai piederoša saliņa Arāla jūras ZR, kas ir dīvaina vieta - anomāla zona, jo te bez pēdām pazūdot cilvēki un arī izmainoties laika ritējums (hronoanomālijas).



Salas izmēri - 27x12 km, izmērs pastāvīgi palielinās uzskalojumu dēļ. 1980.gados salas platība bija 133 kvkm, bet drīz pēc tam uzskalošana pastiprinājās. 1939.gadā salā izveidoja Barsakelmešas Dabas rezervātu 20 000 ha platībā, kurā mājo saigaki, džeirāni, kulani un aug tuksneša veģetācija.

Nokļūšana. Līdz Araļskai, tālāk ar auto līdz piekrastei. Vēl tālāk ar īrētu lidmašīnu An-2, helikopteri, seineri vai motorlaivu, bet tikai mierīgā laikā, - apmēram 100 km uz DR.  Labākais braukšanas laiks ir marts-maijs, vasarā te ir liels dzeramā ūdens trūkums. Bīstamas smilšu un putekļu vētras (sejā un acīs var trāpīt sāls!), vēlams pieredzējis pavadonis.

Par notikumiem salā tiek stāstīti daudzi un dīvaini nostāsti, tajos stāstīts par dīvainiem un vāji saprotamiem notikumiem, kas saistīti ar fiziskā laika tecējuma izmaiņām.
Vietējie iedzīvotāji apgalvo, ka pagājušo gadsimtu bēgļi, kas bija atraduši patvērumu uz salas vien dažu gadu garumā, nonāca pie saviem radiniekiem, kas bija jau novecojuši par desmitgadēm. Veselas ģimenes esot šeit pazudušas bez pēdām. Par vienu no pazušanas iemesliem kazahi uzskatot nez no kurienes parādījuōs aizvēsturisku ķirzakbriesmoni (kaut kāds šī briesmoņa zobs no svaiga skeleta tiekot tur demonstrēts?).
Šeit esot pazudušas arī mūsdienu ekspedīcijas. Vienā no tādām cilvēki tikai pusstundu pastaigājās pa salas piekrasti "baltā miglā," bet atgriezušies ar izbrīnu uzzinājuši, ka bijuši prom vairākas diennaktis.
Tomēr ir arī zināms, ka daļa no šiem stāstiem ir kāda fantastikas rakstnieka izdomāti vai preses skribentu, bet ufologi tikmēr ziņas par tiem izplatīja kā patiesību.

Par notiekušo šai salā diskutē vēl joprojām. Piemēram, kontaktieris Valērijs Zapredeļnijs (Валлерилл Антонович ЗАПРЕДЕЛЬНЫЙ) no Almaatas, kas pabija salā XX gs. 60.gados, uzskata par salas anomāliju iemeslu atomizmēģinājumus. Vairums citu kontaktieru tomēr vaino "citplanētiešus."

2000.gadā uz Barsakelmešu devās krievu "Kosmopoisk" ekspedīcija, par rezultātiem mums nekas nav zināms.

Kontaktieri un ufologi bieži paziņo, ka te noteikti vērojama Atnācēju iejaukšanās.

Saites.
Anomālās zonas.
Arāla jūra.
Kazahija.