Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Golems. No gaismas uz vielu

FOTONAM (gaismai) nav masas, lādiņa, atrašanās vietas. Fotonam ir tikai polarizācija – SPINS.
Gaismas polarizāciju raksturo SPINA SKAITLIS – griešanās daudzuma moments, tam ir skaitliska izteiksme.
Spins, polarizācija, jau ir īpašība, un ar to pietiek, lai.gaismai būtu sakars ar vielu.
Ar Lorenca vienādojumu palīdzību, caur spina skaitli, gaismas raksturojumus var pārvērst skalāros un vektoriālos lielumos.
Pilnīgas brīvības nav, liberālisms ir pretdabīgs. Jau fotoni pakļauti likumam – pārvietoties pa īsāko ceļu. Īsākais ceļš nav taisne. Gravitācija izliec telplaiku – īsākais ceļš ir ģeodēziskā līnija – līkne.

MELNIE CAURUMI. Ļoti spēcīgi gravitācijas lauki. To tuvumā gravitācijas lauka spēka līniju audums var saritināties. Tā jau ir bijis Visuma sākumā – singularitātē.
Visur nevalda fizikas likumi. Melnajos caurumos nevalda, singularitātē arī ne. Mūsu laika skaitīšana (dinozauru vecums) ir relatīva. Pie Dieva neskaita laiku, kā Bauskā.

SARITINĀJIES VISUMS. Saritinājies Visums ir bijis singularitātē. Tāds ir arī melnajos caurumos. Un varbūt būs. „Un debess aizgāja kā satīta grāmata... (Jāņa atklāsmes 6:14). Senos laikos grāmatas tina uz kociņiem. Fizikālā vakuuma sabrukšana reiz jau ir notikusi – pašā Visuma radīšanas sākumā. „Un viss debesu pulks iznīkst, un debesis top satītas kā grāmatu rullis...” (Ezaijas 34:4). Debesu pulks varētu būt fotonu spinorie lauki – informācijas pārnesēji. Tāldarbības pirmās pakāpes lauki.
Nonākot melnā cauruma darbības zonā tie „iznīkst „ - tiek ierauti gravitācijas caurumā.
Jau fotonu līmenī redzamas abas cilvēku pasaules pretrunas: Brīvība – fotoni pakļaujas tikai Heizenberga nenoteiktības principam. Ierobežotība – fotoni iet pa īsāko ceļu, pat ja tā būtu līkne.
Fotons, no materiālista skatu punkta, ir nekas. Viņam nav masas (svara), nav laika rites, nav noteiktas atrašanās vietas. Un tomēr no šī „nekā”- no tīrās enerģijas rodas viela – elektrons un pozitrons. Šiem jau var noteikt gan masu, gan lādiņu, gan atrašanās vietu, bet nevar tos noteikt vienlaicīgi.

Atomiem masa vēl lielāka, nenoteiktība vēl mazāka. Jau diezgan noteikti var konstatēt gan masu, gan lādiņu, gan atrašanās vietu.
Fotoni no pirmajām Radīšanas dienām piepilda Visumu. Pirmatnējā gaisma. Tā arī ir atbilde, kā Dievs varēja radīt gaismu pirmajā dienā, ja Sauli un Mēnesi radīja tikai ceturtajā. Vilsona un Penziasa atklātais „Reliktais starojums„ - gaisma no pirmajiem Radīšanas mirkļiem. Sarkanās nobīdes dēļ (Visuma izplešanās) Reliktais starojums šodien nonāk pie mums radioviļņu diapozonā. Pasaules pirmajos mirkļos tas bija redzamās gaismas viļņu garumos.
Kas palaida Visuma sākumu – daļiņu un antidaļiņu anihilāciju, Golemam, muļķim nav zināms. Viņš pieļauj, ka šo spēku cilvēku valodā varētu apzīmēt ar segvārdu Dievs. Cilvēku valoda – nulles līmeņa valoda, bēdājas Golems, - neko lielu nav iespējams pateikt.

Pirmo reizi publicēts 28.05.2009. iepriekšējā Aliens.lv versijā.