Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Džordžs V (1910.-1936.g.)

Vindzoru dinastijas Anglijas karalis no 1910. līdz 1936.gadam.

Radniecība. Vecāmāte - Viktorija. Tādēļ brālēni bija Vilhelms II un Nikolajs II.
Sieva – Marija.
Dēls – Edvards VIII, nākamais karalis.

Dzīvesgājums. 1911.gadā apmeklēja Dublinu. Kopš 1916.gadā Īrija ieguva neatkarību, tajā vairs nav viesojies neviens britu monarhs.

I Pasaules karā (1914.-1918.g.). Interesanti, ka Vācijas, Krievijas un Lielbritānijas valdnieki bija radinieki - visi britu karalienes Viktorijas mazdēli.
Džordžs V vēlējās ekonomiski un politiski dominēt Eiropā, apturēt Vācijas ekspansiju Āfrikā.

Karalis Džordžs V un spoku kuģis. Anglijas troņmantnieks Džordžs V jaunībā dienēja uz karakuģa Backhand par jaunāko virsnieku. Reiz, apbraucot Labās cerības ragu, četros no rīta viņiem garām pret vēju aizslīdēja sagrabējis veclaicīgs burinieks, ko apspīdēja sārta gaisma. Šo kuģa rēgu tobrīd redzēja vēl 30 jūrnieki. Matrozis, kurš pirmais pamanīja spoku kuģi, nākošā dienā nokrita no rājas un nositās. Vēlāk nelaime piemeklēja kuģa admirāli.
Pēc daudziem gadiem, kad jau sirmot sākušais karalis pilī rīkoja pieņemšanu, pie viņa pienācis viens no viesiem, anomālo parādību pētnieks, un pavaicājis, vai viņa augstība vēl atceras jaunībā piedzīvoto epizodi ar spoku kuģi. Karalis visā nopietnībā atbildēja, ka šis notikums ir patiess un viņš to atceras visos sīkumos. 

Saites.
Angļu karaļi (IX gs.-šodien).