Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Foboss, anomālais

Šis Marsa pavadonis ar izmēriem 20:23:28 km, droši vien pats noslēpumainākais un pazīstamākais Saules sistēmas pavadonis. Ufoloģiskajā literatūrā ir daudz interesantu notikumu, kas saistīti ar Fobosu.

Interesanti, ka tas bijis pazīstams no angļa  Džonatana Svifta 1726.gada darba "Gulivera ceļojumi" vēl līdz tam, kamēr tas tika atklāts vizuāli 1877.gadā. 

XX gs. otrajā pusē parādījās hipotēze par Fobosa mākslīgo izcelsmi. To uzskatīja kā dobu, pie tam tā lidojuma trajektoriju un ātrumu neviens nespēja izskaidrot. Fantasti to pat iesauca par militāru staciju, kas lido virs mirušās planētas pēc miljoniem gadu sena kosmiska kara.

Ir ufologi, kas pieļauj iespēju, ka Atnācēji izmanto šo pavadoni kā materiālās apgādes atbalsta bāzi. 1988.gada jūlijā krievi uz Marsu izšāva kosmisko aparātu "Foboss-2" (Фобос-2), kas nokļuva paredzētajā vietā 1989.gada sākumā. Viens no aparāta iegūtajiem fotouzņēmumiem parādīja kaut kādu cigāra formas objektu 20-25 km garumā un 750 m rādiusā. Citā fotouzņēmumā vēl redzama elipses formas ēna uz pavadoņa virsmas. Pēc šo attēlu pārraidīšanas kosmiskais aparāts nesaprotamā veidā pazuda.

Saites.
Foboss.
Marss.