Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Brīnums, kas nenotika...

"Āfrikas dienu" sagaidot [1], aliens.lv nolēmis dot savu ieguldījumu šajā Latvijai tik svarīgajā pasākumā, sagatavojot mazu, mazu (patiešam mazu, bet toties informatīvi koncentrētu) monogrāfiju par kristietības paradigmu un tās izaicinājumiem mūsdienu Āfrikas sabiedrībā. Ņemat nu par labu, kas mums sanācis.

Reliģija, kā to trāpīgi atzīmēja protoboļševiks Markss, ir opijs tautai. Taču dažreiz pārdozēt gadās pašiem opija tirgoņiem. Tā nesen sanācis arī kādam mormoņu sludinātājam, Mthetvam, no Vaitriveras pilsētiņas Dienvidāfrikā, kurš bijis pārliecināts, ka sasmēlies pietiekami daudz svētuma un ticības, lai, līdzīgi kā Pēteris, būtu spējīgs atkārtot Mateja evaņģēlija 14.nodaļā aprakstīto Jēzus brīnumdarbu – staigāšanu pa ūdens virsu. Diemžēl, neskatoties uz stipro ticību, Jēzus vietā ūdens staigātāju upē sadzirdēja krokodīli, kuri acīmredzot nebija iestājušies Pēdējo dienu svēto baznīcā un sludinātāju dažās minūtēs aprija. Kā ziņo vietējā prese, 30 minūšu laikā uz notikuma vietu atbraukušajiem glābējiem no Krokodīlu upes – jā, tieši tāds ir tās nosaukums, – izdevies izzvejot tikai saplosītas apakšbikses un sandales...

Jāatzīmē, ka Mthetvam Āfrikā bijuši vairāki priekšgājēji. Tā, cenšoties atkārtot šo pašu Pestītāja savulaik demonstrēto brīnumu, pirms dažiem gadiem Libervilas pludmalē esot noslīcis kāds Gabonas mācītājs Franks Kabele. Savukārt 1991.gadā cits nēģeru faķīrs, mācītājs Abodunrins no Ibadānas pilsētas Nigērijā, sev iedvesis, ka līdzīgi kā bibliskais teiku tēls pravietis Daniēls, spēšot neskarts atrasties būrī kopā ar lauvām. Lai gan universitātes zoodārza darbinieki vairākkārt norādījuši, ka tā nav laba doma, pravietis viņus nolamājis par progresa ienaidniekiem un, uzvilcis koši sarkanu apmetni, pasitis padusē savu milzīgo bībeli, droši lecis iekšā lauvu bedrē. Plēsoņas pārsteigumā vispirms atkāpušies, taču, “Daniēlam” tiem tuvojoties un skaļā balsī sludinot Dieva vārdu, acīmredzot nolēmuši, ka cilvēks rada apdraudējumu un zoodārza apmeklētāju acu priekšā to saplosījuši.

Piezīmes:
[1.] Latvijas Republikas Saeimas prezidijs, pēc deputātes Sudrabas priekšlikuma, nolēmis šī gada 25.maijā atzīmēt Āfrikas dienu, kuras laikā studenti no Āfrikas stāstīs par integrāciju Latvijas sabiedrībā, kā arī iepazīstinās ar savu valstu tradīcijām un kultūru.

Avots:
dailypost.ng

Brīvpieejas materiāls. Pārpublicēt atļauts tikai ievērojot ŠOS NOTEIKUMUS.