Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Likurnikas arheoloģiskais komplekss

Licurnique.
Komplekss ietver un atspoguļo dažādu kultūru ietekmes, sākot no pirmskolumba laika līdz pat spāņu atnākšanai. 

Atrašanās vieta. Peru ziemeļi, Lambajekes reģiona ziemeļi, 4 stundu brauciena attālumā no Olmo.

Vēsture. Lambajekes reģions ir pazīstams ar bagātīgajiem močiku un čimu kultūru atstāto pieminekļu un senlietu atradumiem. Lambajeka ir spāņu atvasinājums no indiāņu dieva Jampeleka vārda. Jampeleku, stāsta leģendas, pielūdzis Lambajekas pirmais valdnieks Naimlaps. Viņš esot Lambajekā ieradies, atbraucot lielas balsas koka plostu flotīlijas priekšgalā un ar saviem karavīriem izkāpis krastā pludmalē pie Sanhoses alas. No Naimlapa karavīriem esot cēlušies gan močiki, gan vari, gan čimu ļaudis.

Aplūkojamie objekti.
Primitīva observatorija. Arheoloģiskajā kompleksā arheologi atraduši liecības par primitīvas observatorijas pastāvēšanu tā sauktajā formatīvajā periodā. Pētnieki uzskata, ka uz akmeņiem iegravētie simboli pildījuši astroloģiskas funkcijas.

Atradumi.
Altāra akmens. Galvenais objekts jaunatklātajā vietā - liels, arheologu par altāri nodēvēts akmens, kurš noklāts ar daudziem simboliem, kuriem varētu būt astronomiska nozīme. Pētnieki domā, ka līdzenajā akmens virsmā iegravētos simbolus izmantoja zvaigžņu vērošanai un lauksaimniecībā tik svarīgā lietus prognozēšanai pēc debesu ķermeņu stāvokļiem. Atklātie petroglifi provizoriski tiek datēti vai nu ar 2000.vai ar 1500.g.pmē.

Raksti.
Peru atrod akmeni, kurā iegravēti 3500 gadu seni astronomiski simboli.

Saites.
Peru.