Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Lieckalniņš, Edvards (1887.-1951.g.)

Koraļļu pils autors.

Dzīvesgājums.

Latvijā. Dzimis 1887.gada nelielā ciemā Rīgas tuvumā. Bija zemnieka dēls, tādēļ jau agrīni iepazina smagu darbu. Edvards apguva akmeņkaļa arodu.
26 gadu vecumā izlēma dibināt ģimeni un bildināja kādu Agnesi Kapu (Skafu?). Sākumā Agnese pieņēma piedāvājumu, bet tad nolēma, ka Edvards ir pārāk vecs un mazizticis, iespējams, arī mazā auguma (45 kg un 152 cm) dēļ un īsi pirms kāzām atsauca saderināšanos. Edvards smagi pārdzīvoja.

Amerikā. 1913.gadā Edvards izceloja uz Ameriku. Vairākus gadus ceļoja pa kontinentu - bija Kalifornijā, Teksasā, dzina liellopus. Guva smagu triecienu veselībai Kanādā, kur ziemā strādāja par mežacirtēju - saķēra tuberkulozi. Izdzirdējis, ka Floridā ir viņa veselībai piemērots klimats, 1920.gadā devās turpu. Apmetās Floridasitijā uz 1 akru liela zemesgabala. Tur viņš sāka gatavot koraļļu mēbeles.
Floridā sāka apmeklēt bibliotēku un aizrautīgi lasīja grāmatas par piramīdām, pašam Edam bija tikai 4 klašu izglītība.

Koraļļu pils celtniecība. Sāka būvēt pili no lieliem kaļķakmens blokiem.

Nāve. 1951.gada 7.decembrī Eds savu pili slēdza tā ātrāk un pakāra zīmīti "Aizbraucu uz slimnīcu." Ar divriteni uz autobusu, ar autobusu uz slimnīcu Maiami. Pēc trim dienām (1952.gadā?) mira no neēšanas, vai nokuņģa vēža, bet nevis no tuberkulozes.

Agnese izgāja par sievu pie veiksmīga ārsta un dzemdēja tam 3 dēlus.

Saites.
Koraļļu pils.