Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Meditācija

Garīgs stāvoklis – tūrija, kurā valda absolūtais klusums. Tikai šajā meditatīvajā stāvoklī Apgaismotais var izdzirdēt pirmējo skaņu, kas piepilda Visumu. 

Vipasāna. Viena no senākajām Indijas meditācijas tehnikām. Pirms 2500 gadiem to atklāis Gautama Buda, mācot izprast un pārveidot sevi, pašm sevi iekšēji novērojot. Viņš mācīja konentrēt uzmanību uz ķermeņa fiziskajām sajūtām, kas tieši ietekmē to, kā mēs uzveram apkārtējo pasauli un galu galā arī paši sevi.
Pēcāk tā tika aizmirsa un no jauna atklāta tikai 20.gs. vidū. Birmā dzimušais bagātasindiešu dzimtas mantinieks Goenka ibraukāja audzas zemes, meklēdams kā izārstēties no hroniskām migrēnas lēkmēm. Galu galā risinājumu viņš atrada turpat dzimtenē vipasānas meditācijas centrā. 10 dienu ilgs meditācijas kurss viņu izdziedēja. Tādējādi iepriecināts viņš apceļoja Indiju un pasniedza šo meditācju budisma centros. Ciemos abraukušie rietumnieki izplatīja to tālāk pasaulē.
Vēsturiski šī meditācija saistīta ar budismu, bet patlaban vairums meditētējunekāda sakara ar budismu nav, kā arī ar jebkuru citu reiģisko kustību. Narkotisko atkarību ārstējošie centri un slmnīcas Austrālijā vipasau ieviesusi pacientu ārstēšanā. Indijā policjas virsniekiem piešķir īpašas vipasanas brīvdienas, Iekšlietu ministrija plāno to ieviest viss cietumos Valsts lielākai cietums Tihārā jau tagad divas reizes mēnesī cietumniekiem piedāvā meditācijas kursus.
Centrālā meditāijas vieta ir Dammagiri netālu no Mumbajas. Medtācijas laikā noliegtas sarunas. Meditācija iedalīta vairākās daļās. Pirmās dienas vēro savu elpu tad pievēršās sajūtām zem nāss, ks rodas izelpojot un ieelpojot. Pēc tam nonāk pie sajūtu vērošanas atsevišķās ķermeņa daļās. Tā pavada dienas, līdz nonāk pie metas jeb labas gribas meditācijas, kurā vēl cits citam un visai pasaulei labu.

Daži ieteikumi meditācijai. Izvēlēties grīdsegu no dabiska materiāla, piemēram, kokvilnas, vilnas, zīda vai kažokādas. Labi der aitāda. Tā izolēs Jūsu elektromagnētisko lauku no Zemes enerģētiskā lauka un tādējādi mazinās enerģijas aizplūšanu.

Cilvēkiem visaugstākās frekvences gamma viļņi līdz šim konstatēti tibetiešu budistu mūkiem meditējot.