Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Mesings, Volfs (1899.-1974.g.)

Krieviski - Вольф Григорьевич (Гершкович) Мессинг.

Pareģis, hipnotizētājs, estrādes mākslinieks PSRS.

Radniecība. Tēvs - nabadzīgs, sakts par "Geršku baskāji." 
Māte - Hanna Mesinga, mira no diloņa.
Trīs brāļi.

Dzīvesgājums. Dzimimis 1899.gada 10.septembrī. Polijas žīds.
Apdāvināto zēnu žīdi aizsūtījuši mācīties par rabīnu uz Talmūda skolu, taču puika aizbēdzis no skolas uz Berlīni. Sācis uzstāties publikas priekšā un uzreiz jau veiksmīgi. No sākuma kā iluzionists klejojošajā cirkā. 
5 gadu vecumā esit aizbēdzis no ģimenes un dzīvojis kā varējis.
Jaunībā esot bijis tik trūcīgs, ka bieži bijis pat izbadējies. Tādēļ vēlākā laikā esot bijusi tieksme krāt naudu.
Pazinies ar Freidu un Einšteinu, ticies ar viņiem 1915.gadā Vīnē A.Einšteina dzīvoklī un diskutējis. Par to vēstīts paša Mesinga memuāros. Freids esot mācījis Mesingam "nolasīt" cilvēkus. Freids veica dažādus eksperimentus kopā ar Mesingu. Pētnieki tomēr netic šim Mesinga apgalvojumam, jo skaidri zināms, ka Einšteinam nekad Vīnē dzīvokļa nav bijis. Varētu būt, ka dzīvoklis bija īrēts, taču arī skaidri ir zināms, ka I Pasaules kara gados Einšteins netika pametis Berlīni.
Arī Freids veda dienasgrāmatu, kurā aprakstīja arī visai nenozīmīgus notikumus. Mesingu viņs savās piezīmēs nepiemin.
1939.gadā ieradās PSRS un lūdza pilsonību. Čeka viņu pārbaudīja un pilsonību piešķīra.

Uzstāšanās PSRS (1940.-1974.g.). Laikā no 1940.-1974.gadam uzstājās uz daudzām skatuvēm un bija viens no nedaudzajiem, ja ne vienīgais, kam padomju vara to atļāva. V.Mesings PSRS oficiāli tika uzskatīts par "oriģinālā žanra aktieri" ar programmu "Psiholoģiskie izmēģinājumi." Ar šādu programmu Mesings ceļoja pa pirmskara Eiropu un vēlāk arī pa PSRS. Pārsteigtās publikas acu priekšā viņš taisīja zilus brīnumus: atrada paslēptus priekšmetus, izpildīja skatītāju neizteiktas vēlēšanās, zibenīgi prātā reizināja sešciparu skaitļus. Tā kā PSRS nekādas mistikas nebija (arī seksa ne!), tad katru Mesinga izrādi ievadīja zinātnisku lekciju cikls ar triku skaidrojumu pēc Ivana Pavlova sistēmas (zinātnieks bija radījis pētniecības nozari par augstāko nervu darbību).
II Pasaules kara gados Mesings ziedojis lielu naudu (miljonu vai pat divus) 2 iznīcinātāju gudrošanai vai būvei.
Hruščovs aizliedza Mesingam uzstāties Maskavā, tādēļ viņš uzstājas pa provincēm un pelnīja pasakaini - klīda baumas, ka viņš ir miljonārs.

Mesinga nāve. To atceras viņa pēdējā asistente Valentīna Ivanovska - izrādes laikā Mesings apsēdies, ko viņš nekad nedarīja. Tādēļ viņa izsauca Moskoncerta mašīnu, lai mākslinieku aizvestu. Pati sagatavojusi mantas slimnīcai, no kuras Mesings vairs nav atgriezies. Mesings pats zinājis, ka tās ir beigas, pavadījis slimnīcā apmēram nedēļu un miris 1974.gada 8.novembrī.

Pareģojumi. 
Paredzēja tādas lidmašīnas katastrofu, kurā atradās Staļina dēls. Mesings esot gājis pie Staļina un lūdzis atlikt reisu. Dēls ar lidmašīnu nav lidojis, bet komanda cietusi katastrofu un gājusi bojā. Dokumentāli šis gadījums nekādi nav apstiprināts. 

V.Mesinga neparastajām spējām akadēmiskā zinātne nav sniegusi sakarīgu skaidrojumu, tādēļ vēsturē tas palicis kā viens no XX gs. noslēpumainajiem fenomeniem.

Mesinga gredzens. Laikabiedri atceras, ka Mesings mēdzis teikt: "Atliek tikai ticēt, ka mans spēks ir gredzenā." Daļā pusmūža laika fotogrāfiju Mesings patiesi redzams redzams ar gredzenu labās rokas 4.pirkstā. Pēc viņa vārdiem tas bija 3 1/2 karātu zelta gredzens ar lielu briljantu un platīna trijstūriem sānos. Bijuši piedāvājumi gredzenu pārdot par bargu naudu, bet brīnumdaris nevēlējies to darīt un nekad nešķīries no gredzena. 
Ir daudz gredzena izcelsmes versiju, bet pati galvenā no tām vēsta, ka gredzenu Mesingam uzdāvinājis Freids. Nākamais dāvanas pretendents - Einšteins.
Viņš pat esot pasūtījis jostas somiņu ar podziņu, lai tur glabātu gredzenu gadījumā, ja tas būtu jānoņem.
Pirms došanās uz slimnīcu gredzenu noņēmis, asistente Ivanovska gredzenu ievīstījusi drāniņā. No slimnīcas Mesings nav atgriezies, bet Ivanovskai izdeva viņa mantas pēc apraksta un apgalvoja, ka nekāda gredzena nav bijis. Gredzens pazudis bez pēdām un meklējumi nav devuši nekādus rezultātus.

Triki.
Izgāja no Kremļa pretēji pavēlei sardzei viņu neizlaist. Šis fakts patiešām tāds esot bijis.

Mesings un Latvija. 6.jūnijā (nezinām kurā gadā!) bijis koncerts Rīgā (vai Jūrmalā?), Latvijā viņš sniedzis koncertus vairākkārt - gan neatkarīgajā, gan krievu okupētajā. Viņš esot braucis automobīlī aizsietām acīm pa Rīgas ielām. Latvijas ārlietu ministram Meierovicam pareģojis traģisku bojāeju. Iespējams, apmeklējis Daugavpili. 

Avoti.
Memuāri. 1965.gada žurnālā "Zinātne un reliģija" tikuši publicēti V.Mesinga memuāri. Tajos viņš atzīst, ka arī pats nespēj izprast savu neparasto spēju iedabu. 

Olga Migunova. Mesinga vienīgā skolniece. 

Mihails Hvastunovs. Cilvēks, kas palīdzējis radīt Mesingam mītu par savu personu. Mesings viņam stāstīja savu biogrāfiju, bet šis žurnālists to literāri apstrādāja. Pats Mesings to uzrakstīt nevarēja, jo līdz mūža beigām tā arī nebija apguvis krievu valodu tik labi.

Nikolajs Viktorovs uzņēmis filmu par Mesingu.

Valentīnas Ivanovskas atmiņas. Viņa bija pēdējā Mesinga asistente, atmiņas tika publicētas 2014.gadā. Viņas draudzene Gaļina Gaščenko pie viņas 93 gadu vecumā ar diktofonu ierakstīja atmiņu stāstījumu.

Personīgā lieta Čekā. Tur esot kaste, bet pieeja tikai valsts pirmajām amatpersonām.

Nospiedums kultūrā.
Bulgakova daiļrades pētnieki pieļauj, ka "Meistarā un Margaritā" Volanda prototips bijis V.Mesings, Volanda uzruna bija - Mesir!

Filmas.
Daudzsēriju filmu - "Mesinga skolniece" (Ученица Мессинга) par viņa vienīgo skolnieci - Olgu Migunovu. Olgu spēlē baltkrievu aktrise Tatjana Čerdinceva (Татьяна Чердынцева), bet V.Mesingu - Jurijs Beļajevs (Юрий Беляев).

Saites.
Mistiķi, burvji un ezotēriķi.