Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Ustjurta anomālijas

Плато Устюрт.
Tuksnesīgs rajons Kazahijā starp Kaspijas ziemeļu daļu un Arāla jūru (tagad izžuvušo).

Ustjurtas līdzenumā ir daudz seno civilizāciju pēdu un anomālo zonu - te bieži vērojami NLO un citas anomālās parādības, piemēram, hronoanomālijas.

1974.gada vararas naktī uz ceļa Ustjurtas virzienā divās mašīnās esošie (kopā 5 cilvēki, to skaitā V.Sidorovs (В.Д.Сидоров)) pamanīja skaidrajās debesīs rieteņu pusē neparastu objektu. Tika novērota spīdošs gaiši zils miglains puscaurspīdīgs apvalciņš - krasi norobežots priekšējā daļā un no sāniem ar izteiktāku baltu kontūru (parabolu), izplūdusi aizmugurē. Objekts garumā aizņēma līdz pat trešdaļai debesjuma. Apvalciņa viducī priekšopusē atradās izplētnim (vai arī elektriskajai spuldzītei) līdzīgs ķermenis, kas šūpojās uz priekšu un atpakaļ (leņķa izmērs bija  aptuveni 5 reizes mazāks par Mēnesi). Vietas izmērs 45-50 grādu. Apvalciņa galva bija ap 0,5 grādiem. Objekts attālinājās tomēr neizzūdot aiz horizonta. Aculiecinieki izbijās "briesmīgā skata." Novērojums ilga ap 20 minūtēm. "Izpletnis" zaigoja ļoti spoži, spožāk par Mēnesi, likās spīdīgs un tādas pat krāsas kā apvalciņa kontūra.

1979.gada 11.-12.augustam 14-15 dienā Soksoras tuvumā Ustjurtas plato (Mangišlakas apgabals) novērotājs Haldinbeks Satikovs (Сатиков Галдынбег Уралбекович) strikti uz rieteņiem no nometnes (t.i. virs Soksoras centra) sirpja formas mākonīti mazliet mazāku par Mēnesi. Mākonītis bija novietots 15 grādu augstumā virs horizonta ar vēderu uz leju. Virs mākonīša centra bija redzams ar to nesaistīts tumšs pleķis. Mākonīša malas bija izplūdušas. Debess bija pilnīgi bez mākoņiem, pūta stiprs vējš. Tomēr 30 minūšu novērojuma laikā mākonītis palika uz vienas un tās pašas vietas. Novērotājs aizgāja, tad no jaun apalūkojās, bet objekta vairs nebija.

V.Černobrova enciklopēdijā tās arī minētas kā viena no NLO avāriju vietām.

Saites.
Ustjurtas līdzenums.