Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Inokentieši

Pareizticīgo sekta, pareizticības sairuma produkts.

Sekta radās 1908.gadā, kad Baltas klostera mūks Inokents pasludināja sevi par Sv.Trīsvienības trešās personas iemiesojumu un sāk apulcēt ap sevi lētticīgus cilvēkus. Inokents bija savtīgs un morāli izkurtējis cilvēks. Viņš izmantoja pasaules gala sludināšanu, lai vairotu savu bagātību, piespiežot ticīgos šķirties no saviem īpašumiem. Saskaņā ar viņa sludināto, dzīves jēga ir gatavošanās Pastarajai tiesai, tāpēc nav nepieciešami īpašumi, ģimene, morāle.
pēc Inokenta nāves 1917.gadā viņa piekritēji sāka cīņu par valdošo stāvokli sektā. Viņi sacerēja un izplatīja leģendu, ka Inokentijs ir bijs Sv.Gara iemiesojums un dzīvs uzbraucis debesīs. Par godu viņam tika sacerētas daudzas lūgsanas un uzgleznotas svētbildes. Šai cīņā uzvarēja brāļi Kuļaki no Todoregitas ciema Moldāvijā.
Viens no brāļiem, kas vēlāk aizgāja no sektas, cēla dienas gaismā tās vēsturi: "Mans tēvs, Stepans Kuļaki, dzīvoja trūcīgi, savas zemes viņam nebija, un visu mūžu kalpoja muižniekam. Mūs, dēlu, viņam bija pieci. Par kalpu strādāja tēvs, par kalpiem strādājām mēs, bet jēgas nebija nekādas - no nabadzības neizkūlāmies. Tai laikā Moldāvijā darbojās inokentiešu sekta... Mēs apskaudām: sektas vadītāji nestrādā, bet dzīvo pārtikuši, bagāti... Aprunājos ar brāļiem, un 1922.gadā mēs sevi izsludinājām par svētiem. Sadalījām Moldāviju iecirkņos un sākām darboties... Man tika rajons starp Beļciem un Kišiņevu. Es kļuvu par erceņģeli Mihailu, brālis Ivans par Jāni Kristītāju, bet Georgijs par Georgiju Uzvarētāju."
Sektā notika slepkavības un citi noziegumi. Cilvēkus, kas daudz zināja par sektas barvežu noziedzīgajiem darbiem, parasti nogalinājha. Tā, pēc "erceņģeļa Mihaila" pavēles Lazo ciemā nogalināja sektanti nadeždu, ko viņš turēja aizdomās par nodevību, un sektantu Makariju, kas mēģināja izveidot atsevišķu grupu. Īpašās nāves istabās cilvēkus mērdēja badā un apraka, parasti bez zārka, pagalmā. Vairākas šādas istabās tika atrastas Beļcu pilsētā pie sektantiem Sandu un Antemeņuka, Riškanu ciemā pie A.borzara, Novajasinžerejas ciemā, Berļincu ciemā u.c. vietās.
"Moldāvijā vēl ir cilvēki, kas tic manam svētumam, nāk pie manis pēc aizlūgumiem, nes dāvanas. Esmu jau vecs. gribu atlikušos gadus nodzīvot godīgi," - tā paziņoja inokentiešu "erceņģelis" A.Kuļaki, šķiroties no savas tumšās pagātnes.

Saites.
Kristiešu sektas.