Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Korejieši

Vēsture.
Korejas valsts nodibināšana (2333.g.pmē.).
Saskaņā ar korejiešu tradīciju 2333.g.pmē. senais imperators Danguns dibinājis Korejas valsti. No šī gada korejieši sāk gadu skaitīšanu.
Japāņu okupācija. Korejas pussala Japānas valdīšanas laikā no 1910. līdz 1945. gadam dzīvojusi "labklājībā un drošībā."
Divu Koreju izveidošanās. Korejas pussalu no Japānas koloniālās okupācijas 1945.gadā vienlaikus atbrīvoja ASV un PSRS. Ziemeļos no 38.paralēles japāū karaspēks padevās krieviem, bet dienvidos - amerikāņiem. Sākotni Korejas pussalas sadalīšana divās okupācijas zonās tika uztverta kā pagaidu pasākums, taču Aukstā kara sākums apturēja Korejas valsts atjauošanas procesu.
1948.gada maijā dienvidos no 38.paralēles ASV okupācijas zonā notika vēlēšanas un tika pasludināta Korejas Republika. Par valsts vadītāju kļuva bijušais Vašingtonas universitātes pasniedzējs un amerikāniski noskaņotais Lī Sin Mans. Tika propagandēts, ka tā ir visas Korejas valdība, ar ko negribēja samierināties ziemeļnieki.Tādēļ tie 1948.gada vasarā organizēja Korejas Augstākās tautas sapulces vēlēšanas, un to rezultātā 9.septembrī proklamēja Korejas Tautas demokrātisko republiku ar Kim Ir Senu priekšgalā. 
Korejas karš (?-1953.g.). Abas korejiešu valstis neatzina viena otru, un orientējās uz Korejas apvienošanu ar spēka palīdzību, kas izraisījā tā dēvēto Korejas karu. Miera līgums tā arī nav noslēgts.

Korejiešu kalendārs. Vēsturisku iemeslu dēļ te iedzīvojies ķīniešu kalendārs - tātad lunosolārais. Gadus korejieši skaita no 2333.g.pmē., kad, viņuprāt, imperators Danguns nodibinājis Korejas valsti.

Mitoloģija.
Tebeksāna kalns. Seno korejiešu mitoloģijā svētā un "gaišā" vieta, kur no debesīm nolaidies svētais Hvanuns. Vēsturnieki asociē šo kalnu ar Pektusāna virsotni, tomēr viduslaikos, kad Pektusāna kalna rajons bija svešu cilšu aizņemts, ar Tebeksāna vārdu saistīja Mehjansāna kalnu.  
Amisāna kalns. Korejiešu mītos tas ir kalns, kas atrodas Čžunčhon-Pukto provincē Dienvidkorejā. Ar to saistīti daudzi mīti, tai skaitā arī tāds, ka kalna pakājē slēgtas derība, kuru zaudētājiem bijis jāmirst.  

Tradīcijas.
Austrumu jaunais gads. Tiek izpildīti senču rituāli, ēsts tradicionālais ēdiens un spēlētas tautas spēles. Triju dienu brīvdienas.

Hanbok. Korejiešu nacionālais tērps. Seulas valdnieka pilī Gyeongbokgung pilī to var iznomāt un fotografēties - tā tērptiem apmeklētājiem ieeja pilī bez maksas.

Tualešu kafejnīcas. Seula 0- ekskrementu formas kūciņas, kafija no miniatūra klozetpoda.

Virtuve.
Soju - stiprs dzēriens, kas gatavots no rīsiem, mūsdienās arī no kartupeļiem.
Bibimbap - rīsi,korejiešu burkāni, sautēti dārzeņi, diedzēta kukurūza un lapas jāsajauc kopā un jāēd tad.
Kimči - no sālītiem un fermentētiem dārzeņiem gatavota piedeva. Laikam zina'mākais un populārākais korejiešu ēdiens. Visai ass.

Saites.
Koreja.