Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Karnātaka, Indijas pavalsts

Karnataka.

Bengalūra. Pavasts administratīvais centrs. 

Tataguni???

Maisūra. Mysore. Saukta arī Amba Vilāsa. Viena no lielākajām pilsētām pavalstī, dēvē par "piļu pilsētu." Zīda, vīraka, garšvielu, sandalkoka un ziloņkaula izstrādes centrs ar kolorītu tirgu un ekstravagantu indiešu-arābu stilā celtu Amba Villas maharadžu pili.
Celta XV gs. Kādreizējā Vadijāru dinastijas galvaspilsēta.
      Maisūru pils. Dēvēta par vienu no skaistākajām pilīm Indijā. Svētdienu vakaros un  svētku dienās pils mūri izgaismoti ar daudzām lampiņām. Būvēta indiešu un arābu stilā, iekšā nav ļauts fotografēt.
      Sri Chamundeshwari svētnīca. Atrodas 13 km attālumā no pilsētas centra, augšup Čamunda kalnā. 1000 pakāpienu. Milzu Nandi statuja - melnais bullis.
      Srinangapatna. Leģendārā sultāna tipa jeb Misoras Tīģera rezidence, no kuras XVIII gs. tia pārvaldīta gandrīz visa Dienvidindija.

Tīģera rezervāts.

Shivanasamudra ūdenskritums. 98 m augsts. Musonu laikā izplešas uz 300 m.
Keshava svētnīca. Somnaputrā. Hjsalas impērijas arhitektūras šedevrs.      
Sri Ranganatna. Klasiska tamilu arhitektūras svētnīca ar Gopura torni.
Bandipūras Valsts dabas parks. Labākā vieta Dienvidindijā, kur iepazīt Āzijas ziloņus, gaurus, ja paveicas, arī leopardus un tīģerus.
Bylakuppe. Budisma centrs tropiskajā Dienvidindijā. Tajā ir Zelta svētnīca un Namdrolinga klosteris - pasaulē lielākais Nyingma tibetiešu sektas mācību centrs.
Sravanabeloga. Viens no nozīmīgākajiem džainisma centriem pasaulē.ajā ir slavena 17 m augsta Gommateshvara statuja granīta kalna galā.
Belura un Halebida. Senās Hojsalas impērijas galvaspilsētas. Ar Indijas arhitektūras brīnumiem, smalki grebtajiem XII gs. tempļiem - Chennakeshava un Hoysaleshvara.
Joga ūdenskritums. Jog Falls. 253 m augsts. Indijas ūdenskritumu karalis, bieži nonāk 10 lielāko ūdenskritumu sarakstā pasaulē.
Yana Rocks-Caves. Lielas kaļķakmens klintis ar alām iznirst no džungļiem, paverot ainavu, kas atgādina nelielu akmens mežu.
Mirjan Fort. 10 akrus liels cietoksnis.
Gokarna. Klusa pilsētiņa ar gleznainu piekrasti un skaistām pludmalēm, īpaši Om Beach.

Hampi. Vijayanagara impērijas galvaspilsēta XIV gadsimtā. Viens no Indijas brīnumiem un nozīmīgākajām senpilsētu drupām Āzijā. "Uzvaras pilsētas" drupas un svētnīcu kompleksi izkaisīti starp milzīgiem akmens bluķiem gleznainā apvidū.
Tūristam. UNESCO sarakstā. Iebraucējiem jāreģistrējas policijas iecirknī. Var atbraukt pa dzelzsceļu. Ciems atrodas 12 km no dzelzsceļa stacijas. Šeit neesot vietējo „gidu.”
Apraksts. Pilsēta XV gs. bija viena no visbagātākajām un lepnākajām indiešu valstiņu galvaspilsētām. Vēsturisko daļu ieskauj augsta sēta. Uz drupām sabūvētas viesnīcas.
Objekti.
Šivas veidola Virūpākša tempļu komplekss. Celts XV gs. Smalki akmens griezumi – dievišķie varoņi un sāgas, 50 m augstajā pīlārā. Te apkārt staigā tempļa ziloņmāte – Lakšmī vārdā. Tā ik rītus 7.30 mazgājas vietējā upē. Templī viņa piedalās rituālos, uzrauga kārtību.
Vidžajanagara templis.

Badami. Grandioza, pakava formas klints paceļas pār zaļas nokrāsas ezeru, kur VI-VII gs. Čalukajas ķēniņi izcirta iespaidīgu hinduistu un džainistu svētnīcu kompleksu.
Aihole. Indijas svētnīcu arhitektūras šūpulis. Tās V-VI gs. svētnīcas ir vecākās Indijā (tiešām?), kļūstot par paraugu citām celtnēm.
Pattadakal svētnīcu komplekss. VIII gs., grandiozs. Tajā Čalukujas valsts sasniedza savu augstāko punktu mākslā un arhitektūrā.
Bijapur. Labākais islāma arhitektūras paraugs Dienvidindijā. Krāšņs  Ibrahim Rauza komplekss un varenais Gol Gumbad mauzolejs ar otru lielāko kupolu pasaulē (pēc Sv.Sofijas katedrāles Stambulā?).

Bramagīras dolmeņi. Brahmagiri archaeological site.

Saites.
Indija.