Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Lāzeri

Gaismas staru ierīce.

2009.gada aprīlī Kalifornijas Valsts akseleratora laboratorijā tika uzstādīts pasaulē pirmais rentgena staru lāzeris, kas spēja iemūžināt ķīmisku reakciju gaitu, mainīt materiālu elektronisko struktūru un veikt virkni eksperimentu visdažādākajās zinātnes nozarēs. 130 m lielais koherento gaismas avotu lineārais paātrinājums (LCLS) tika uzbūvēts 3 gados un ir centrālais elements 420 miljonus dolāru vērtajā pētniecības aprīkojumā.
CLS ir „darba instruments,” tomēr tāds radīts pirmo reizi.

Izmantošana.

Pētījumi. Notiek pētījumi medicīnā - vēža ārstēšanā. "Seit izmanto to, ka 808 nm viļņa garuma gaismu ļoti labi absorbē grafēns, kas uzkrājas audzēju šūnās.

Lāzertehnoloģija, kas nodrošina tīmekli lidmašīnās. Centrālē uz Zemes tiek radīts lāzera stars, elektroniem atomos īpašā gāzē vai kristālos absorbējot elektrisko strāvu. Uzlādētie elektroni no zemas enerģijas orbītas paceļas augstāk un riņķo ap atoma kodolu augstākā enerģijasorbītā. Kad elektroni atgriežas sākuma stāvoklī, tie izstaro gaismas daļiņas fotonus. Visi šie fotoni ir vienā viļņa garumā un saistīti cits ar citu, tādēļ visa nosūtītā informācija pārvietojas reizē. Arī pats gaismas stars ir  vienādā krāsā, jo sastāv no viena garuma gaismas viļņiem, kas atkarīgi no elektronu izdalītā enerģijas apjoma. Staru var raidīt konkrētā virzienā, un tas līdz pašam galam veic ceļojumu tikpat koncentrētā veidā kā sākumā. 
Informācijas stars būs notēmēts uz Ultra Air satelītiem, kas riņķo orbītā. Tas, savukārt, to pārsūtīs uz lidmašīnām. Ilgtermiņā šis projemts varētu nodrošināt tīmekli katrā Zemes vietā.

Raksti.
Grafēns un lāzers iznīcina vēža šūnas pelēm.
Ar lāzeru meklējot senu civilizācijas liecības un pētot citas pasaules.

Saites.
Gaisma.