Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Terra Incognita

Aleksandrs Ņevzorovs. Putins ir dziļi kabinetā sēdošs radījums...

Putins - tas ir dziļos kabinetos sēdošs radījums, kam nav ne mazākā priekšstata par karu. Tāpat kā Šoigam (Шойгу - Krievijas " aizsardzības"  ministrs) un visiem, kas šodien svīst, ar cirkuļiem, noliekušies pār Ukrainas karti.

Šonedēļ Kremlis, visbeidzot, atviegloti uzelpoja. Kā nekā puse ceļa pasaules kundzības ceļā jau veikta. Sabumboja Mariupoles dzemdību namu un okupēja pāris miermīlīgus miestiņus, kuros Ukrainas armijas nebija. Līdz galīgai pasaules kundzībai atlicis vien kādi sīkumi. Uzvaras diena pār dzemdību namu jāiekļauj valsts svētku reģistrā. Pēc dzemdētāju evakuācijas palicis daudz pārklāju, palagu, vaskadrānu un cita akušieru inventāra - tā ka būs svinīgajā maršā ko mest mauzoleja pakājē.

Mariupoles dzemdību nama drupas un asiņainu sieviešu vaidi beidzot iedvesmoja propagandu, un tā, atmetusi kautrību, jau gandrīz vai pavisam atklāti paziņo, ka specoperācijas galvenais mērķis ir pat ne visa Ukraina, bet gan visa pasaule, kas nokļūs krievu varā tuvākajā laikā. Tad ar tīmekli, dolāru, zinātni, progresu, medicīnu un citu ļaunumu tiks izbeigts visur un uz visiem laikiem. Triumfēs Putina konspiroloģiskās idejas, bet viss negarīgais un nekrieviskais tiks Kremļa dzelžaino vīžu samīdīts. Simptomiņi visi ir ļoti, ļoti, ļoti pazīstami. Cik lieliski, ka tie parādās. Cik lieliski, ka Kremlis vispār beidzis maskēties un jau bez kādas kautrības pārcēlies pats savās halucinācijās. Lūk tur, tam ir tiešām ērti. Tur dārd punktuāla un uzvaroša specoperācija, plaukšķina un klanās Viņa Korodējušās Augstdzimtības un militārā ģēnija Šoiga priekšā visas pasaules tautas, bet Putins tur ir varens Visuma politiķis, kas glābj pasauli no nacisma.

Palicis vien kāds nieks - kaut kādā veidā piespiest simtus miljonu cilvēku atzīt Putina murgainās halucinācijas par realitāti, piespiest dzīvot šos cilvēkus saskaņā ar dīvainiem likumiem, kurus ir uzrakstījusi psihiatrija. Tomēr, laika tam vairs nav, tādēļ Putins ķēries jau pie tiešas visu citādi domājošo iebaidīšanas, piedraudot ar domājošās inteliģences un visu kara pretinieku represijām.

Kara klīniskā smaka kļūst arvien jaušamāka. Kremļa lēmums vairs neslēpt savu klīnisko stāvokli - vienīgais pareizais un arī tam pašlaik glābjošais. Paliekot reālajā pasaulē, būtu neiespējami samierināties ar šī kara nožēlojamajiem rezultātiem, ar slīgšanu nabadzībā un iznīkšanu, kas uzbrukusi pašai Krievijai, ar tūkstošiem līķu, ar pasaules sāpi un dusmām, nolādējumiem un pasaules cietu apņemšanos darīt galu visam šim murgam. Starp citu, arī pašam režīmam būs vieglāk doties uz Viņpasauli, atrodoties šādā narkozē.

Šodien Peskovs (Putina padomnieks) kā allažiņ rotaļīgi pačukstējis apstulbinātajai presei, ka "prezidents Putins atrodas emocionālas normas (padomā tik! - Ņevzorovs) stāvoklī." Tas ir, tieši tādā stāvoklī, kādā, droši vien, arī, Peskovaprāt, vajadzētu atrasties cilvēkam, pēc kura pavēles jau gājuši bojā tūkstoši, nogalināti desmiti tūkstošu, sagrautas pilsētas un atsevišķās vietās noslaucīta no zemes virsas dzīvība. 

Putins - tas ir dziļos kabinetos sēdošs radījums. Viņš nekad nav redzējis karu, nav izjutis tās degumu un gļotas, viņš nepazīst tā smaku un nav dzirdējis tā vaidus. Viņam par karu nav nekādas jēgas. Tāpat kā Šoigam un visiem, kas šodien svīst, ar cirkuļiem, noliekušies pār Ukrainas karti. Putins savu priekštatu par karu guvis no jocīgajām un patosa pilnajām padomju filmām par karu. Putins nekad nav skrāpējis ārā no sašauta bruņutransportiera apdegušu puiškāna līķi. Visi, kas pieredzējuši karu, neieredz šo nezvēru un izdarīs visu, lai tas nekad neizlīstu no tās alas, kurā to iedzinusi vēsture un cilvēces attīstība. Iespējams, pāris nakšu Mariupolē vai Harkovā zem paša raķetēm Putinam varētu būt dziedējošas. Viņš varētu aplūkot uz pusēm pārplēstus bērnus, dzirdētu lāstus un asaras un uzzinātu to, kas tad ir karš. Tomēr viņš dod priekšroku patīkamai kremlina nezināšanai, šovinistiskām halucinācijām, bunkuram un pakaļlaižu korim.

Avots: Александр Невзоров, jūtūba kanāls.