Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Popularizēs vēsturi ar jaunu lekciju ciklu

Latvijas universitātes Vēstures un filozofijas fakultāte (LU VFF), sākot no 11.decembri, trešdienu vakaros piedāvās populārzinātnisko lekciju ciklu „Vēstures mozaīka.”

Šis ir pirmais VFF rīkotais šāda veida pasākums jebkuram interesentam. Paredzētas astoņas lekcijas par visdažādākajām tēmām, sākot ar ideoloģiju un kultūru pirmskara Latvijā un Eiropas Savienības vēsturi, beidzot ar Svētā Nikolaja un Santa Klausa popularitātes skaidrojumiem un daudz ko citu. Lekcijas ilgs pusotru stundu un pēc tām paredzēta diskusija.

Pirmā lekcija 11.decembrī paredzēta par tēmu „Ideoloģija un kultūra Latvijā 1920.-1940.” To lasīs LU VFF profesors Dr.hist. Ilgvars Butulis. Lekcijā tiks aplūkoti galvenie kultūras attīstības pamatvirzieni Latvijā demokrātijas laikā līdz 1934.gadam, akcentējot kultūras dzīves daudzveidību, inteliģences radošo brīvību un iezīmējot izcilākos sasniegumus kultūras jomā. Daļa lekcijas veltīta Kārļa Ulmaņa autoritārās ideoloģijas raksturojumam, tā mērķiem un praktiskajai ietekmei uz kultūras attīstību Latvijā. Lekcijas ietvaros I.Butulis mēģinās parādīt kopīgās un atšķirīgās iezīmes kultūras dzīvē divos laikposmos – no 1920.-1934.gadam un no 1934.-1940.gadam.

Visas lekcijas sāksies plkst. 18.00 un notiks Vēstures un filozofijas fakultātē, Aspazijas bulvārī 5, 513. auditorijā. Paredzēts, ka lekciju videoieraksti būs pieejami arī elektroniski, Moodle vidē, kā arī VFF un LU mājaslapā.

Attēlā: Dr.hist. Ilgvars Butulis. Foto: Toms Grīnbergs, LU Preses centrs.

Ar visu lekciju tēmām un aprakstiem var iepazīties šeit.

Avots: http://www.lu.lv/zinas/t/24066/

Brīvpieejas materiāls. Pārpublicēt atļauts tikai ievērojot ŠOS NOTEIKUMUS.