Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Vladivostoka

Ķīniski - Haišeņvaja.
Pilsēta Krievijas Tālajos Austrumos, V;adivostokas apgabala administratīvais centrs.

Vēsture. Zemes ap Vladivostoku Krievijas impērija pievienoja XIX gs. beigās.
1917.gada beigās Čehoslovāku korpuss saņēma pavēli pārdislocēties uz Franciju. Sākumā korpusu plānoja izvest caur Arhangeļsku un Murmansku. Tomēr šo plānu nerealizēja pēc korpusa komandieru lūguma, jo pastāvēja bažas, ka vācieši pārtvers šīs daļas jauna sava uzbrukuma laikā. Tad tika nolemts korpusu nosūtīt caur Vladivostoku.
Desmitiem vilcienu sastāvu (precīzāk - 63) ar čehu un slovāku karavīriem visas Transsibīrijas maģistrāles garumā devās cauri Krievijai uz Vladivostoku. Kad 1918.gada maijā priekšējās korpusa daļas jau bija ieradušās Vladivostokā, tad pēdējās vēl atradās Penzas, Sarātovas un Samāras rajonos.
Caur Vladivostoju Krievijas Pilsoņu kara beigās Latvijā atgrizās Imantas bataljons, Troickas bataljons u.c. latviešu strēlnieku militārās daļas.
2004.gada 3,aprīlī Vladivostokā tika nogalināts ukraiņu kulrtūras darbinieks, dzejnieks un komponists Anatolijs Kriļs. Viņš bija vācis naudu ukraiņu dievnama celtniecībai. Slepkavu tā arī neatrada. Iespējams, ka tā ir pazīme tam, ka tika sākta gatavot Ukrainas atgriešana Krievijas impērijā un šādi ukraiņu nacionālās apziņas nesēji krievu imperiālistiem bija traucējoši.

Saites.
Vladivostokas apgabals.