Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Ziemeļkarolīna, ASV pavalsts

Pavalsts ASV.

Vēsture. 
Kroatonas pazušana.
Pati pazīstamākā cilvēku masveida pazušana. 1584.gadā pēc karalienes Elizabetes I pavēles tika pieņemts lēmums dibināt britu koloniju Ziemeļamerikā. 1587.gadā 3 kuģi ar 150 nākamajiem kolonistiem uz klāja ieradās pie Ziemeļamerikas krastiem. Kolonisti izsēdās Roanokas salā, tagadējās Ziemeļkarolīnas pavalsts teritorijā. Pēc laika atklājās, ka kolonistiem visa kā pietrūkst, un ekspedīcijas vadītājs Džons Vaits apņēmās atgriezties Lielbritānijā pēc tā visa. Pametis salu, viņš atgriezās tur tikai pēc 4 gadiem. Salā nebija neviena cilvēka, atrada tikai kokā iegrieztu vārdu - Croaton. Bija noruna, ka gadījumā, ja kolonistiem sala būs jāpamet, tie redzamā vietā uzrakstīs, uz kurieni tie devušies. Ja tiem būs draudējušas briesmas, tad zem jaunās mītnes vietas nosaukuma tie iegriezīs krustu, taču krusta zem uzraksta nebija.
Kroatona bija sala ar indiāņiem, apmēram 80 km uz dienvidiem. Salas indiāņi labi izturējās pret baltajiem. Pārmeklēja visu apkārtni, arī indiāņu salu, taču neatrada ne mazāko norādi uz to, kas noticis ar kolonistiem. Elizabetei I nosūtīja vēsti: "Viņi nevarēja pazust vienkārši tāpat, ka nav palicis ne pēdas. Tos paņēmis velns!"

Interesanti likumi. Ziemeļkarolīnas pavalstī ateistu sniegtās liecības tiesā netiek ņemtas vērā. 

Aplūkojamie objekti.
      Lēkājošā velna zeme. Devil's Tramping Ground. Anomāla zona - kempinga vieta, kas atrodas mežā netālu no Harper's Crossroads rajona Bear Creek, Ziemeļkarolīnā. Par to ir noturīgas vietējās leģendas un nostāsti, kas bieži apgalvo, ka Velns "maldina" un vajā neauglīgu zemes apli, kurā it kā nekas neaug.

      Lukauta rags. Kuģu katastrofu vieta.
      Haterasa rags. "Atlantijas dienvidu kapsēta."
      Fira rags. "Bailes."  

Saites.
Amerikas Savienotās valstis.