Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

Knoutas apbedījumi

Saukta arī par "Īrijas mirušo pilsētu."
5000 gadu sens neolīta apbedījumu, klinšu zīmējumu un megalītisko artefaktu komplekss Īrijā, Knoutas pilsētas tuvumā.

Atrašanās vieta. Īrija, Meitas grāfiste, Knoutas pilsētas tuvumā.

Apraksts. "Mirušo pilsētā" ir divas ejas, kas ved tieši uz austreņiem un rieteņiem un ir pašas garākās tāda veida galerijas Eiropā. Grūti izejamā ceļa galā ir milzīga centrālās piramīdas telpa, kurā atrodas tā saucamā "Mēness karte" - uz telpas sienām attēlotās spirālveida un apaļās freskas gandrīz vai vienprātīgi tiek atzītas par Mēness simboliem. Rūpīgāk ieskatoties pleķi uz akmens patiesi sakārtojas labi pazīstamajās bālajās ēnās kā uz Mēness virsmas, kas redzamas ar neapbruņotu aci. Ja pētnieki neklūdas, tad tā ir pati senākā karte uz Zemes - pie tam megalītiska karte.
Vēl viena "mēness" aina ir uz sienas aiz tukšā baseina, kas droši vien savulai kalpojis apbedīšanas rituāliem. Siena novietota tā, ka uz to krītošā Mēness gaisma secīgi apgaismo atsevišķus attēla iecirkņus, kas atbilst, kā to pieņēmuši pētnieki, noteiktām rituāla stadijām.
Pirmais šo "Mēness karti" 1999.gadā uzgājis doktors Filips Stouks no Rieteņu Ontārijas universitātes (Kanāda). Agrāk viņš, tāpat kā arī citi vēsturnieki, bija zinājis, ka pirmo Mēness virsmas un Mēness fāžu attēlu bija veidojis Leonards no Vinčas ap 1505.gadu.

Saites.
Mēness.
Īrija.