Aliens

Pieslēgties Reģistrācija

Pieslēgties

Lietotājvārds *
Parole *
Atcerēties

Izveidot profilu

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Vārds *
Lietotājvārds *
Parole *
Parole pārbaudei *
E-pasts *
E-pasts pārbaudei *
Captcha *

Izdevniecība "Apvārsnis" piedāvā

NLO fotogrāfijas

Kopš fotografēšanas izgudrošanas sākti fotografēt arī NLO. Kopš tiem laikiem uzņemti tūkstošiem NLO attēlu. Tie ir daudz un dažādas kvalitātes, tomēr ir pilnīgi neapstrīdami, ka uz daudziem no tiem patiesi redzami neizprotami lidojoši objekti, un tos nevar izskaidrot ar kameras vai filmas defektiem.

Milzīgs daudzums kosmisko fotouzņēmumu ir NASA publicēti. Tomēr ufologi izsaka aizdomas, ka tie, iespējams gājuši cauri hipotētiskajai NASA "airbrush room" Džonsona kosmiskajā centrā, kur pirms publiskošanas tie digitāli rediģēti, lai slēptu  liecības par NLO, būvēm uz Marsa, utml.

Pirmā NLO fotogrāfija (1870.g.).

Patlaban vecākā NLO fotogrāfija zināma no 1870.gada, kad fotografēts Vašingtona kalns, Ņūhempšīrā (ASV). Fotogrāfijā redzami mākoņi virs Vašingtona kalna, kas veidojās 1870./1871.gadu ziemā un neparasts tumšs cigāra formas objekts. Ievērojiet, ka vēl nelido pat dirižabļi! 2002.gadā fotogrāfijas oriģināls esot ticis nopirkts par 385 000 ASV dolāriem.

Meksikāņu foto (1883.g.). 1883.gada 12. un 13.augustā astronomi novēroja 447 spīdošus lidojošus objektus, kuri apmēram 244 000 km attālumā no Zemes lidoja garām saulei. 1883.gada 12.augustā meksikāņu astronoms profesors Hosē A.Bonilja (Zakatekas observatorijas direktors) atradās savā observatorijā un novēroja Sauli. Tad pēkšņi teleskopa okulārā viņš ieraudzīja veselu NLO eskadru, kas lēnām lidoja garām Saulei. Astronoms saskaitīja 144 lidojošus objektus (L.A.Fišingera grāmatā "Dievu laiki" - 331 lidojošu objektu).
Tā kā profesora H.Bonilja teleskopam bija pievienota fotokamera (ar to viņš fotografēja Saules plankumus), viņam izdevās nofotogrāfēt NLO. „Piecstūraina zvaigzne ar tumšu centru” uzturējās objektīva redzamības zonā pietiekoši ilgi, lai to izdotos nofotografēt. Pēc tam šī „zvaigzne” pievienojās saviem pavadoņiem.
Un tā, pirmais zināmais NLO fotoattēls tapis 1883.gada 12.augustā. Fotogrāfijās bija redzami apaļi, gareni un vārpstveida NLO. Šādu objektu esamība tika apstiprināta arī no Pueblas un Mehikas observatorijām, kas liecināja, ka senjoru Bonilju nav skārusi īslaicīga un spēja apziņas sašķobīšanās, ka fotografētas nav arī mušas vai zosis kāsī.
Profesors H.Bonilja savus novērojumus apkopoja detalizētā ziņojumā, klāt pievienojot dažas fotogrāfijas, un nosūtīja to franču astronomijas žurnālam L`Astronomie. Materiāls publicēts 1885.gadā. Nekādas reakcijas. Bonilla uzskatīja, ka noslēpumainie objekti lidojuši tuvāk Zemei, Mēness tuvumā, tomēr neko vairāk daudz nekomentēja.
Diskusijas par šo notikumu risinās līdz pat mūsu dienām.

Foo Fighters fotogrāfijas II Pasaules kara laikā. Kara laikā 1942.gadā veikts ļoti rets fotouzņēmums, kad japāņu kara lidmašīnas debesīs sastapušās ar tā sauktajiem Foo Fighters. Iznīcinātājs Tačikava Ki-36 satika gaismas bumbu, kuru arī noturēja par NLO. Fotogrāfijā redzami divi iznīcinātāji (no priekšējā gan tikai pati aste) un divas gaismas bumbas. Protams, tā laika fotouzņēmumi nav kvalitatīvi, un tas varētu būt viss, kas vien ienāk prātā.

Trenta fotogrāfijas. Notikums 1950.gada 11.maija vakarā pulksten 19.45. Trentu laulātais pāris fermā pie Salmonriveras upes gandrīz 20 km uz DR no Makminvilas pilsētas (Oregonas pavalstī ASV) nofotografēja NLO.
Tajā vakarā Pola Trenta sieva dārzā baroja trušus, kad pēkšņi viņa pamanīja (liekas, ka pamanīja vairākus, bet nofotografēja tikai vienu) debesīs diskveida objektu, kas lidoja rietumu virzienā. Viņa pasauca savu vīru, kas izsteidzās no mājas paķēris līdzi fotoaparātu.
Fotoaparātā ievietotā filma bija jau daļēji izfotografēta.
NLO, kas viņiem tuvojās, gaisā turējās slīpi un sudrabaini mirdzēja. Diskveida objekts kustējās bez skaņas. Trenti pat nevarēja saskatīt nedz dūmus, nedz sajust izpūtēja gāzes. Pols Trents nofotografēja NLO, tad, pārtinis kadru, atkāpās nedaudz pa labi, lai saglabātu objektu skatu meklētājā, un pēc 30 sekundēm veica otru uzņēmumu. Kad NLO lidoja pāri fermai, Trentiem šķita, ka gaisā jūtama viegla gaisa plūsma. Pēc dažām dienām, kad bija izfotografēti atlikušie kadri, Trents filmu attīstīšanai aiznesa uz vietējo fotodarbnīcu. Par piedzīvoto Pols Trents pastāstīja tikai dažiem draugiem.
Par Pola Trenta NLO fotogrāfijām uzzināja kāds vietējā laikraksta Telephone Register reportieris. Viņš pat atradis negatīvus Trentu mājās uz grīdas, kur bērni ar tiem spēlējušies. 1950.gada 8.jūnija laikrakstā "Telephone Register" tika publicēts īss raksts par šo notikumu. Nākamajā dienā ziņojumu par Trentu veiktajiem NLO fotouzņēmumiem publicēja laikraksti Portlendā un Losandželosā. Pēc nedēļas žurnāls publicēja sensacianālos NLO fotouzņēmumus.
Trenta fotogrāfiju analīze. Par Trenta fotogrāfijām ieinteresējās arī pret NLO eksistenci skeptiski noskaņotā Condon Report komisija. Tās uzaicinātais eksperts Viljams Hartmens (William Hartman) secināja, ka ne fotogrāfiju ekspertīze, ne arī novērojuma vietas izpēte nevar apgāzt pieradījumu, ka NLO vairāku aculiecinieku priekšā tiešām lidojis debesīs. Vēl Hartmens secināja, ka, spriežot pēc fotogrāfijām, neesot iespējams apgalvot, ka te slēptos viltojums.
XX gs. 80.gados Trenta fotogrāfijas pārbaudīja izmantojot datorizētas analīzes metodes, kas ļāva analizēt cilvēka acīm nesaskatāmu informāciju. Viena no datoranalīzes metodēm, ko izmantoja Trenta fotogrāfiju analīzei, bija krāsu konturēšana. Lietojot šo metodi, visus oriģināla pelēkos toņus pārveido citās krāsās, lai vieglāk varētu atšķirt gaismas un ēnas sadalījumu objektā. Šī metode paradīja, ka fotogrāfijā redzamā diska apakšējā daļā nebija manāmi nekādi uzkrītoši tonējumi, kas norāda uz vienmērīgi apgaismotu un līdzenu virsmu.
Otrajā fotogrāfijā, kurā redzams disks no sāniem, analīze parādīja, ka objekta centrs ieēnots tumšāk nekā ārējā mala, kas savukārt liecina, ka objekts bijis apaļš un uz augšu šašaurināts.
Nākamajai metodei, ko izmantoja Trenta fotogrāfiju analīzei, vajadzēja noteikt vai fotogrāfijās redzamais disks varētu būt iekārts stieplē vai uz kā balstīts. Ground Saucer pētnieki šo fotogrāfiju analīzē izmantoja datora spēju asāk izcelt kontūras. Attēli atgādina no rupja akmens izcirstu un platlenķī izgaismotu bareljefu. Gaišākas un tumšākas līnijas iezīmē NLO atsevišķo daļu kontūras un negatīvā uzrāda pat vissīkākās atšķirības. Ar šo metodi iespējams padarīt redzamas pat ceturtdaļmilimetru resnas stieples līdz pat 3 m attālumam. Pola Trenta fotogrāfijās nekas tāds nebija saskatāms. Tāpat arī malu pastiprināšanas metode, kuru izmanto, lai atklātu montētus attēlus, nedeva pierādījumus par viltojumu. Pētniecības grupa Ground Sauce Watch secināja, ka fotogrāfijās redzams lidojošs disks 20-30 m diametrā. Pola Trenta fotogrāfijās patiešām redzams īsts NLO.
Tiesa, viena neatbilstība tomēr bija. Eksperti uzskatīja, ka fotouzņēmumi veikti no rīta, nevis vakarā, kā to apgalvoja Trenti. neskatoties uz šo nelielo, bet, iespējams, visai būtisko niansi, Pola Trenta fotogrāfijas ir īsts trumpis pret skeptiķu viedokli.

1952.gads – Adamska foto. daudz apstrīdamākas fotogrāfijas par Trenta bildētajā, tikai 2 gadus vēlāk veica poļu izcelsmes amerikāņu kontaktants Džordžs Adamskis.
Lielākā daļa Adamska foto veikta ar plašu fotokameru, kas bija pievienota teleskopam Tinslijā (laikam observatorija?). Tajās ir redzams kupolveidīgs NLO diska formā kā arī „māteskuģis,” no kura palaiž mazos izlūkkuģus.
Kritika. Adamsaka bildes ir tik labas kvalitātes, ka tas vien jau rosina aizdomas. Tomēr visi atmaskošanas mēģinājumi šai sakarā ir izgāzušies. Pats Adamskis tika piedāvājis balvu 2000 ASV dolāru apmērā jebkuram, kas pierādīs viņa foto viltojumu. Līdz pat šai dienai Adamska balva palikusi bez saimnieka.

Fotogrāfijas no Brizas līča (Gulf Breeze). 1987.gada novembrī cilvēks, kas tika pazīstams kā Eds, paziņoja par tikšanos ar NLO un atsūtīja vairākus fotouzņēmumus. Šis cilvēks izrādījās par Edu Volteru, kas dzīvoja Pensakolas līča rajonā, kur turpināja fotografēt NLO.
Ne tikai Eds, bet arī citi līča iedzīvotāji un tūristi te tika nofotografējuši NLO. Tajos bija redzams „liels gaisakuģis” ar dīvainām ugunīm.
Brīzes līcis tātad kļuva ievērojams ne tikai ar lielu NLO novērojumu skaitu, bet arī ar to, ka daudz cilvēku spēja šos NLO nofotografēt. Pie tam daudzi to veica ar polaroīdu kameru, ar kuru visgrūtāk ir veikt viltojumu. Citi bija izmantojuši trīsdimensiju jeb stereoskopiskās kameras.
Visa šai medus mucā gadījās arī darvas karote... NLO modelis tika atrasts Eda Voltera mājas bēniņos, un tas bija visai līdzīgs viņa nofotografētajam NLO. Bez tam kāds no vietējiem iedzīvotājiem atzinās, ka palīdzējis Edam muhļīt ar fotogrāfijām. Vietējie iedzīvotāji pēc tam jokodamies sāka laist gaisā hēlija vai silta gaisa pildītus baloniņus.
Tā arī līdz šai dienai nezinām, ticēt vai neticēt Edam... Tomēr, jāņem vērā, ka viņš sekmīgi izgāja pārbaudi ar melu detektoru. Arī ufologu veiktā izmeklēšana vedināja domāt, ka NLO redzējumi te patiesi bijuši. Un tomēr... nesen esot noskaidrojies, ka vietējiem šai sakarā bijusi īsta sazvērestība, un joks esot aizgājis par tālu...

Kāpēc nav patiesi kvalitatīvu NLO fotogrāfiju? Zināmas pietiekami daudz fotogrāfijas, kuras speciālisti nav varējuši noraidīt. Tie atzina, ka redzams liels un lidojošs strukturēts objekts.
Diezgan tipiski ir tas, ka NLO objekti parādās tikai fotogrāfijās. Pirms tam ainavā par tiem nekas nav liecinājis. Tipiski tāds gadījums Latvijā ir NLO no Kantenieku pagasta.

Viltojumi. 
NLO fotogrāfijas virs Brīzes līča Floridā. Tās ir daudz un labas kvalitātes. Vienas no strīdīgākajām NLO fotografēšanas vēsturē, iespējams – viltotas.

Villa fotogrāfijas. Kāds Pols Villa sastapa citplanētiešus 1956.gadā un pēc tam 10 gadus fotografēja NLO, kas viņa bildēs izskatījās līdzīgi diskiem. Villa gan atzinās, ka pagatavojis NLO modeli apmēram 1 m diametrā, tomēr apgalvo, ka visus tehniskos parametrus tam snieguši „kosmiskie draugi.”
Pētījumi parādīja, ka šie fotoattēli ir viltoti. Tomēr Kodak firmas optiķis Viljams Šērvuds gan apgalvoja, ka tie esot īsti. Šie diametrāli pretējie viedokļi arī pierāda, ka NLO bildes ir visai subjektīva lieta, tieši tāpat kā paši NLO.

Aleksa Berča bildes. Viņš 1962.gadā radīja vienas no vislabākajām NLO bildēm Lielbritānijā. Tajās redzama vesela NLO karavāna, kas lido virs Šefīldas. Fotogrāfijas bija tik reālistiskas, ka Bērču pat uzaicināja uzstāties „Britu NLO izpētes asociācijas” inaugurācijas sēdē.
Pēc veseliem 10 gadiem Bērčs atzinās, ka bildēs redzami vien krāsu plankumi uz stikla. Ufologi bija uzķērušies pavisam viegli, taču šis gadījums iemācīja, ka nevar visam ticēt.

Nu, protams! Tādi meistari ir arī pie mums - NLO Imantā.

NLO fotogrāfiju pārbaude un izpēte. Mūsu acs redz to, uz ko to ir noskaņojusi smadzenes. Tādēļ fotogrāfija uzskatama par objektīvu pierādījumu. Vēl jo vairāk tāda fotogrāfija, kas visvisādos veidos ir pārbaudīta ar datoru, kas, nenoliedzami, ir visai labs palīgs šai jautājumā.
Pavisam parasta lieta ir fotogrāfijas noskenēt pēc iespējas lielākā izšķirtspējā.
Ja iespējams, nebūtu slikti pabūt tai vietā, kur fotogrāfijas foķētas. Vajadzētu arī veikt līdzīgas apkārtnes fotogrāfijas un salīdzināt tās ar esošajām. Būtu jāmēģina iegūt fotogrāfiju negatīvi, lai pārliecinātos, ka redzamais NLO nav nekāds defekts. Ja nav konstatēts viltojums ar šiem vienkāršajiem līdzekļiem, tad bildes ir vērts atdot pētīšanai speciālistiem.
Asums. Palieliniet fotogrāfiju. Ja zūd asums, tas, iespējams, ar bildēm kaut kas jau ir ticis darīts.
Apgaismojums. Pārbaudiet, vai NLO ir apgaismots tieši tādā pat veidā kā pārējie objekti uz fotogrāfijas. Pastipriniet ēnas, mainot kontrastainību un spilgtumu. Pārbaudiet kontūru krāsainību, kas liecina par objekta trijdimensialitāti.
Fokuss. Pēc objekta malu attēla kvalitātes var spriest vai objekts ir fokusā. Tieši tāpat fokusētiem objektiem jāatrodas arī citās fotogrāfijas vietās, ja attālums līdz kamerai bijis tāds pats.
Filtri.
Auto Ajast. Nosaka pašas gaišākās un pašas tumšākās vietas, padara tās attiecīgi baltas vai melnas un pieskaņo pārejas toņus.
Emboss. Nosaka krasi kontrastētas malas un ļauj lietotājam pacelt vai nolaist objektu, lai noteiktu tā viengabalainību.
Ansharp Mask. Palielina kontrastu starp blakus esošiem priekšmetiem objekta skaldnē un palīdz noteikt „rādiusu.”
Find Ejec. Palīdz noteikt objekta kontūras, tā formu un krāsu. Labs, lai noteiktu tādus sīkumus uz objekta, kurus parasti ar aci nesamana.
Krāsainās kontūras/pseidokrāsa. Jāiekrāso fotogrāfijas rajoni vienādā krāsas intensitātē ar falšu toni. Palīdz saskatīt gaišus vai tumšus objektus uz gaismas vai ēnas fona.
Kontrastainība un spilgtums. Der analizēt tādus objektus, kas uzņemti pārlieku lielā gaismā vai tieši otrādi – tumsā, izmainot starpību starp tumšiem un gaišiem elementiem fotogrāfijā.

Raksti.
Vai "Apollo-17" uzņemtā fotogrāfijā notverts NLO?
NASA izpētes zonde 'Zinātkāre' uz Marsa nofotografējusi diska formas NLO.
Kas redzams NASA fotogrāfijā - NLO vai gaismas efekts objektīvā?
NLO virs Mehikas.

Saites.
NLO.
NLO filmējumi.